Κρεμλίνο: Εφικτή η συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι μόνο αν επιτευχθούν ορισμένες συμφωνίες
Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία θα θεωρούσε εφικτή μια συνάντηση , αλλά μόνο ως αποτέλεσμα της εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών για την «επίτευξη ορισμένων αποτελεσμάτων με τη μορφή συμφωνιών».
Το Κρεμλίνο δήλωσε το Σάββατο ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να συναντήσει τον Ουκρανό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά μόνο εάν επιτευχθούν ορισμένες συμφωνίες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν διευκρίνισε ποιες συμφωνίες θα απαιτηθούν κατά την άποψη της Ρωσίας. Ο Πούτιν και ο Ζελένσκι δεν έχουν συναντηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019.
Η δήλωση αυτή έρχεται μία μέρα μετά την συνάντηση των αντιπροσωπειών Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμφωνήθηκε επί της ουσίας μόνον η ανταλλαγή 1000 αιχμαλώτων από κάθε πλευρά. Μάλιστα η ουκρανική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Άμυνας, έθεσε το ζήτημα της συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι για την επίτευξη ειρήνευσης με την ρωσική πλαυρά να δηλώνει ότι «σημειώνει το αίτημα».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θεωρεί μία τέτοια συνάντηση εφικτή, αλλά μόνο ως αποτέλεσμα της δουλειάς μεταξύ των δύο πλευρών για την «επίτευξη ορισμένων αποτελεσμάτων με τη μορφή συμφωνιών».
Πρόσθεσε ο ίδιος: «Ταυτόχρονα, κατά την υπογραφή εγγράφων στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι αντιπροσωπείες, το κύριο και θεμελιώδες ζήτημα για εμάς παραμένει ποιος ακριβώς θα υπογράψει αυτά τα έγγραφα από την ουκρανική πλευρά».
Ο Πεσκόφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το σχόλιο σύμφωνα με το Reuters . Ο Πούτιν έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν τη νομιμότητα του Ζελένσκι ως προέδρου, επειδή η αιρετή θητεία του έληξε πέρυσι. Η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο καθώς αμύνεται έναντι της Ρωσίας, δεν έχει ορίσει ημερομηνία για νέες εκλογές.
Παράλληλα, όπως, είπε ο Πεσκόφ, το Κρεμλίνο θα ενημερώσει εάν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με τις πρόσφατες ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.
«Εάν οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ κρίνουν σκόπιμο να πραγματοποιήσουν συνομιλία, θα σας ενημερώσουμε», δήλωσε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε και όπου βγει μέχρι το 2027 και μετά βλέπουμε – Μέχρι τότε κυκλοφορούμε με τα τρένα με δική μας ευθύνη»
- Ελεονώρα Μελέτη στο Ευρωκοινοβούλιο: «3.500 παιδιά κάθε μήνα θύματα κακοποίησης στο διαδίκτυο – Να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις πλατφόρμες» (Βίντεο)
- Η Άννα Πρέλεβιτς είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον Νικήτα Νομικό – Οι τρυφερές πόζες στο Instagram
- Δημοσκόπηση Real Polls: Σε υψηλό 9μήνου η Νέα Δημοκρατία με προβάδισμα 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Εθνική συναίνεση για την Κύπρο
- Μητσοτάκης: Απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης
- To πρώτο μήνυμα του Μοτζταμπά Χαμενεϊ: Θα εκδικηθούμε για όλο το αίμα των μαρτύρων που έχει χυθεί, τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά
- Αντιπαράθεση στη Βουλή – Παπασταύρου: Έχετε λάθος ενημέρωση, μην αδικείτε τον εαυτό σας – Σαμαράς: Η ανησυχία μου δεν είναι επιλογή, είναι πράξη συνείδησης (βίντεο)
- Αυτιάς: Να εξαιρεθούν οι πρόσθετες δαπάνες λόγω πολέμου από τους προϋπολογισμούς – Οι κοινωνίες ζητούν πλήρη στήριξη (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook