Επίθεση Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Δικαίωμα μας να αγοράζουμε όπλα απ’ όπου θέλουμε
 
  Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράζει όπλα απ' όπου θέλει απάντησε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τις σκληρές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών του Άντονι Μπλίνκεν για τους S-400.
«Η Τουρκία δεν πρέπει να επικρίνεται για την αγορά ρωσικής κατασκευής πυραυλικής άμυνας όταν απορρίφθηκαν οι προσπάθειές της να αγοράσει όπλα από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Όταν η Τουρκία χρειαζόταν ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας, κατέβαλε πρωτίστως μια προσπάθεια να πάρει αυτό το σύστημα από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενοι διαφορετικές δικαιολογίες, δεν μπόρεσαν να δώσουν ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας στην Τουρκία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κατάρ, ύστερα από συνάντηση με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Κατάρ για τη Συρία.
Ανέφερε επίσης πως οι αμερικανικής κατασκευής συστοιχίες Patriot κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία αποσύρθηκαν από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου είπε ότι αυτό συνέβη σε μια εποχή που η Τουρκία τις χρειαζόταν περισσότερο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με την προσφορά της Ρωσίας να πουλήσει στην Τουρκία το σύστημα S-400 της, δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα χρειαστεί περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας στο μέλλον. «Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράσουμε αμυντικά συστήματα από διαφορετικές πηγές», εξήγησε όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.
Είπε ακόμη ότι για το θέμα (των S-400) ενημερώθηκαν οι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν οι σύμμαχοι έθεσαν εμπόδια όχι μόνο στην αγορά συστημάτων αεροπορικής άμυνας, αλλά και στην αγορά απλών όπλων, προσθέτοντας ότι «και σήμερα η Τουρκία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά από αυτά τα εμπόδια».
Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Τουρκία δεν πρέπει να επικρίνεται για την κάλυψη των αναγκών της από διάφορες πηγές, είπε. «Σήμερα, παράγουμε στη χώρα μας το 70% των αναγκών της αμυντικής μας βιομηχανίας. Παράγουμε επίσης και εξάγουμε με υψηλή ποιότητα. Αλλά πρέπει ακόμη να προμηθευόμαστε προϊόντα που δεν μπορούμε να παράγουμε στη χώρα μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο τούρκος υπουργός. «Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα, θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμά της και στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Νεκρό 10χρονο κορίτσι που κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του
- Άννα Θεοδωρίδη: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη γέννηση του γιου της – «Ο Chris είναι φανταστικός μπαμπάς» (βίντεο)
- Συνελήφθη τηλεοπτικός σεφ για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 350.000 ευρώ
- Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την αξία της Υπευθυνότητας ως κύριο συστατικό της επιτυχίας (vid.) – Η ομιλία του που ενέπνευσε το κοινό στην Ημερίδα του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι
- «Φως στο Τούνελ»: Δύο σκοτεινές υποθέσεις αποκαλύπτονται με νέα στοιχεία και ντοκουμέντα – Απόψε 31 Οκτωβρίου – Τρέϊλερ
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα – Σάββατο 01.11.2025, στις 22:00
- ΕΛΤΑ: Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν – «Τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα αλλά πρέπει να επιβιώσουν», δήλωσε ο Πιερρακάκης
- Ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 στις αναμετρήσεις των «αιωνίων» στα Ευρωπαϊκά παρκέ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  