Ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του κρύβονται σε καταφύγιο βόρεια της Τεχεράνης
Όλα τα μέλη της οικογένειας του Χαμενεΐ, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, Μοτζτάμπα, είναι μαζί του, ανέφεραν οι πηγές.
Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μεταφέρθηκε σε υπόγειο καταφύγιο στο Λαβιζάν, στη βορειοανατολική Τεχεράνη, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του στην Τεχεράνη νωρίς την Παρασκευή, δήλωσαν δύο ενημερωμένες πηγές εντός του Ιράν στο Iran International.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου, πρόκειται για το ίδιο καταφύγιο όπου είχαν μεταφερθεί ο θρησκευτικός ηγέτης και η οικογένειά του κατά τις επιχειρήσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, «Αληθινή υπόσχεση 1» και «Αληθινή υπόσχεση 2» το 2024. Τότε, ο Μοτζταμπά βρισκόταν στο πλευρό του, όμως οι δύο άλλοι γιοι του, Μασούντ και Μοσταφά, δεν ήταν μαζί του.
Την Κυριακή, το Ισραήλ πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίθεση στην ιρανική πόλη Μασχάντ, από την οποία το χωρίζουν πάνω από 2.300 χιλιόμετρα.
Διπλωματική πηγή στη Μέση Ανατολή δήλωσε στο Iran International ότι η αεροπορική επιδρομή στη Μασχάντ αποτέλεσε προειδοποίηση προς τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν ότι δεν είναι ασφαλής πουθενά στη χώρα.
Η ίδια διπλωματική πηγή πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει εξοντώσει τον Χαμενεΐ από την πρώτη κιόλας νύχτα της επιχείρησης, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση επέλεξε να τον αφήσει ζωντανό, δίνοντάς του μια τελευταία ευκαιρία να υποχωρήσει και να ανακοινώσει την πλήρη διάλυση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει στον Χαμενεΐ διορία δύο μηνών για να συμφωνήσει στη διάλυση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου, ωστόσο ο ανώτατος ηγέτης αγνόησε τόσο τις αμερικανικές όσο και τις ισραηλινές προειδοποιήσεις.
Με την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, η «ευκαιρία» αυτή προσφέρεται εκ νέου — αυτή τη φορά, όπως λένε οι πηγές, για να αξιολογήσει ρεαλιστικά τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ και να διατάξει την αποδόμηση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε δύο κύματα την Αττική – Απανωτά μηνύματα του 112 σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο, Θεσσαλία, Σποράδες και Μακεδονία
- Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ακριτίδης
- Βίντεο με τον μπασκετμπολίστα που οδηγούσε μεθυσμένος στην Ιερά Οδό και πέρασε στις γραμμές του τρένου
- Νίκος Πολυδερόπουλος: Πανευτυχής μπαμπάς – Γέννησε η σύντροφός του, Βαλάσια Συμιακού
- Βόλος– ΑΕΛ Novibet 0-2: Ο Τούπτα «καθάρισε» τους Βολιώτες και η Λάρισα συνεχίζει να… καλπάζει
- Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-2: Με πρωταγωνιστή Φούντα οι Κρητικοί πέρασαν από το Περιστέρι και «πάτησαν» 8αδα
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook