Βίντεο – σοκ : Ακτιβιστής για το κλίμα πέταξε ροζ μπογιά σε πίνακα του Πικάσο σε Μουσείο στο Μόντρεαλ
Ο ακτιβιστής έριξε τη μπογιά θέλοντας να αφυπνίσει τον κόσμο για την κλιματική κρίση.
Σε πίνακα του Πικάσο που εκτίθεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ έριξε ροζ μπογιά ακτιβιστής για το περιβάλλον, σε μία απόπειρα να επιστήσει την προσοχή στην επιταχυνόμενη κλιματική κρίση.
Στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Last Generation Canada δείχνουν τη στιγμή που οι διαδηλωτές πετούν το χρώμα στο πορτρέτο, έργο του Πάμπλο Πικάσο του 1901 με τίτλο L’hetaire
Στη συνέχεια ένας διαδηλωτής φαίνεται να οδηγείται έξω από το Μουσείο Καλών Τεχνών από μέλος του προσωπικού ασφάλειας. Η ανάρτηση στο Instagram περιλαμβάνει μια δήλωση του διαδηλωτή, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την ομάδα ως Μαρσέλ, 21 ετών.
Η στιγμή που ο ακτιβιστής πετάει την ροζ μπογιά στον πίνακα:
«Σήμερα, δεν επιτίθεμαι στην τέχνη, ούτε την καταστρέφω. Την προστατεύω. Η τέχνη, στον πυρήνα της, είναι απεικονίσεις της ζωής. Είναι από τους ζωντανούς, για τους ζωντανούς. Δεν υπάρχει τέχνη σε έναν νεκρό πλανήτη», υποστηρίζει, αναφερόμενος στο Γουίνιπεγκ, μια μεγάλη πόλη στην Μανιτόμπα, η βιώνει αυτή τη στιγμή ένα κύμα καύσωνα που σπάει ρεκόρ.
«Αν ήμουν στη Γουίνιπεγκ (πρωτεύουσα της Μανιτόμπα) αυτή τη στιγμή, θα μπορούσα ακόμα να δημιουργώ τέχνη;» αναφέρει η Last Generation Canada. «Θα είχα τον χρόνο, την ενέργεια, τους πόρους; Ή θα ήμουν πολύ απορροφημένος σε μια μάχη για την επιβίωση και την ευημερία μου, επειδή η κυβέρνησή μου αρνείται να προστατεύσει τον ίδιο της τον λαό», τονίζει.
WHAT’S WORTH MORE- ART OR LIFE? pic.twitter.com/VgSJUsniFh
— Last Generation (@lastgencanada) June 19, 2025
Συνελήφθησαν τρία άτομα
Η αστυνομία του Μόντρεαλ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα The Independent ότι ο ακτιβιστής συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να εμφανιστεί στο δικαστήριο σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Τα δύο άτομα που βιντεοσκόπησαν τον βανδαλισμό συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
- Θρήνος στο Ρέθυμνο για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον – Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook