Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση να παραιτηθεί εν μέσω καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης από πολλά πρώην μέλη του προσωπικού του.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο εμφανίστηκε ενώπιον των ΜΜΕ την Παρασκευή για να αρνηθεί ξανά τους ισχυρισμούς ότι παρενόχλησε σεξουαλικά εργαζόμενες γυναίκες από το προσωπικό του αρνούμενος να παραιτηθεί.

«Δεν έκανα αυτά που λέγονται» είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν θα κάνω εικασίες σχετικά με τα πιθανά κίνητρα των ανθρώπων αυτών, αλλά μπορώ να σας πω, ως πρώην γενικός εισαγγελέας που έχει περάσει πολλές φορές από αυτές τις καταστάσεις ότι υπάρχουν συχνά πολλά κίνητρα για να προβεί κάποιος σε μια τέτοια κατηγορία» πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Συνολικά, έξι γυναίκες κατηγορούν τον Κουόμο μέχρι στιγμής για ακατάλληλη συμπεριφορά, με πέντε από αυτές να είναι άτομα με τα οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και μια γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες γνώρισε σε έναν γάμο.

«Υπάρχουν γεγονότα και υπάρχουν και απόψεις. Πάντα χωρίζω αυτά τα δύο» είπε ο Κουόμο κάνοντας λόγο για επίθεση πρώην συμμάχων του στον ίδιο. «Οι πολιτικοί που δεν γνωρίζουν κανένα γεγονός και βγάζουν συμπεράσματα είναι κατά τη γνώμη μου απερίσκεπτοι και επικίνδυνοι» είπε.

Οι δηλώσεις αυτές του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης έρχονται λίγο μετά τα μαζικά καλέσματα πολιτικών να καταθέσει την παραίτησή του, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ο Ντε Μπλάσιο χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως «απολύτως απαράδεκτες» και «αηδιαστικές» και τόνισε ότι ο Κουούμο «δεν μπορεί πλέον να χρησιμεύσει ως κυβερνήτης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook