Ο 15χρονος ήθελε να βγάλει το κινητό που είχε στην τσέπη του, αλλά οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι θα «τραβήξει» όπλο και τον πυροβόλησαν 13 φορές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση θανάτου ενός 15χρονου αγοριού, το οποίο πυροβολήθηκε από αστυνομικούς ενώ ήταν έτοιμο να παραδοθεί.

Πρόκειται για τον 15χρονο Στάβιαν Ροντρίγκεζ, ο οποίος ήταν ύποπτος για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Οκλαχόμα στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο είπαν στον 15χρονο να τους δείξει τα χέρια του. «Δείξε μας τα χέρια σου. Κανείς δεν χρειάζεται να πάθει το παραμικρό» ακούγονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον 15χρονο σε βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου.

Στο ίδιο βίντεο ο Ροντρίγκεζ φαίνεται να κάνει αργές κινήσεις για να σηκώσει την μπλούζα του και να δείξει στους αστυνομικούς ότι θα αφήσει το όπλο που είχε περασμένο στη μέση του. Αμέσως μετά έβαλε τα χέρια του στην πίσω τσέπη του τζιν του, με τους αστυνομικούς να του φωνάζουν «όχι» πριν να τον πυροβολήσουν 13 φορές.

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι πέντε αστυνομικοί, ηλικίας 28 έως 34 ετών, που άνοιξαν πυρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι πέντε αστυνομικοί έδρασαν εκτός νόμου και σκότωσαν χωρίς να χρειάζεται τον Στάβιαν Ροντρίκεζ που ήταν έτοιμος να παραδοθεί.

Στη δικογραφία επίσης αναφέρεται ότι ο 15χρονος δεν είχε άλλο όπλο από αυτό που είχε αφήσει πριν να τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Και το αντικείμενο που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών βάζοντας τα χέρια στην τσέπη ήταν το… κινητό τηλέφωνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook