«Αυτή ξέρει τα πάντα» για τη δράση του Τζέφρι Επστάϊν, είπε ο πρώην δικηγόρος του

Ένας από τους πρώην δικηγόρους του Τζέφρι Έπσταϊν κάλεσε την Κυριακή το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσει επιπλέον αρχεία έρευνας από την έρευνά του για σεξουαλική εμπορία ανθρώπων και μάλιστα ανήλικων κοριτσιών και προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει ασυλία στην πρώην φίλη του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη, ώστε να μπορέσει να καταθέσει για τα εγκλήματά του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Άλαν Ντέρσογουιτς είπε ότι τα πρακτικά της Επιτροπής Ενόρκων, τα οποία ζήτησε να αποχαρακτηριστούν η υπουργός Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι, ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν το είδος των πληροφοριών που ψάχνουν οι υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως τα ονόματα των «πελατών» του Έπσταϊν .

Ο Ντέρσογουιτς δήλωσε την Κυριακή στο “Fox News Sunday” ότι οι πληροφορίες που η Μπόντι δεν ζήτησε να αποσφραγιστούν θα ήταν “πολύ πιο κατατοπιστικές και πολύ πιο σχετικές”. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να χορηγήσει ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ, ώστε να μπορεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις γνώσεις που έχει για τα φερόμενα εγκλήματα του Έπσταϊν. “Τα ξέρει όλα. Είναι η «πέτρα της Ροζέτας”, είπε για την Μάξγουελ. “Αν της δοθεί απλώς ασυλία χρήσης, θα μπορούσε να υποχρεωθεί να καταθέσει”.

Αναφερόμενος στα πρακτικά της Επιτροπής των Ενόρκων για την έρευνα αναφορικά με τον Επστάϊν και την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ο πρώην δικηγόρος του είπε ότι: Πιστεύω ότι ο δικαστής πρέπει να τα δημοσιοποιήσει, αλλά δεν βρίσκονται στα πρακτικά της Επιτροπής Ενόρκων. Είδα κάποιο από αυτό το υλικό. Για παράδειγμα, υπάρχει μια έκθεση του FBI για τις καταθέσεις φερόμενων θυμάτων, στην οποία τουλάχιστον ένα από τα θύματα κατονομάζει πολύ σημαντικά πρόσωπα», είπε, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα αυτά έχουν διαγραφεί.

Ο Τραμπ δέχεται πιέσεις από τους υποστηρικτές του να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα σε βάρος του Έπσταϊν , ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019, πριν ξεκινήσει η δίκη του.

Στις αρχές του έτους η Μπόντι είχε υποσχεθεί ότι το υπουργείο θα δημοσιοποιούσε πρόσθετο υλικό, όπως «πολλά ονόματα» και «πολλά ημερολόγια πτήσεων». Στις αρχές του μήνα όμως υπαναχώρησε, και σε ένα κοινό υπόμνημά της με το FBI ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ενοχοποιητική λίστα πελατών», ούτε κάποια ένδειξη περί εκβιασμού από τον Έπσταϊν . Το υπόμνημα διαβεβαίωνε επίσης ότι ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε ( το 2019) και δεν δολοφονήθηκε στο κελί του.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των υποστηρικτών του Τραμπ, ο πρόεδρος διέταξε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο να ζητήσει τον αποχαρακτηρισμό των πρακτικών της Επιτροπής Ενόρκων για την υπόθεση του Έπσταϊν και της πρώην συνεργάτιδάς του, της Γκισλέιν Μάξγουελ. Η τελευταία καταδικάστηκε το 2021 σε κάθειρξη 20 ετών για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Έπσταϊν . Η Μάξγουελ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών ενδέχεται να μην ικανοποιήσει τους υποστηρικτές του Τραμπ. Είναι πιθανόν επίσης ο δικαστής να απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για τον αποχαρακτηρισμό τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις