Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη – Αν δείξουμε αδυναμία, θα το πληρώσουμε ακριβά -Προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο »
Ο Μακρόν είπε στην τηλεδιάσκεψη με τον Ζελένσκι , ότι αν η Ευρώπη είναι αδύναμη με τη Ρωσία σήμερα, «θα προετοιμάσουμε τις συγκρούσεις του αύριο».
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει αυστηρή απέναντι στη Ρωσία προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές συγκρούσεις, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Πρέπει να εισέλθουμε σε μια νέα διπλωματική φάση… μια φάση στην οποία πρέπει να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την τηλεδιάσκεψη του «Συνασπισμού των Προθύμων» με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τις προτεραιότητες στις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησής τους με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε: «Όχι».
«Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει ειρήνη; Η απάντηση είναι όχι. Αν θέλετε την προσωπική μου πεποίθηση, όχι. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θέλει ειρήνη; Ναι. Δεν νομίζω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει ειρήνη. Νομίζω ότι θέλει η Ουκρανία να παραδοθεί», είπε ο Μακρόν. «Αν είμαστε αδύναμοι με τη Ρωσία σήμερα, προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο», προειδοποίησε.
Καθώς ο Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την τηλεφωνική συνομιλία του με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι, επαναλαμβάνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται έναν ισχυρό στρατό.
Σχετικά με τη συνάντηση του αύριο με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μακρόν λέει ότι η ομάδα θα αμφισβητήσει τον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φτάσει όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία.
«Αν δεν είμαστε ισχυροί σήμερα, θα το πληρώσουμε ακριβά αύριο», λέει.
Ο Γάλλος πρόεδρος λέει ότι θέλουν να υπενθυμίσουν στον Τραμπ «τι ενώνει τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και την ΕΕ», αναφέροντας την κοινή τους επιθυμία για ειρήνη και για την τήρηση του «διεθνούς δικαίου και της εδαφικής κυριαρχίας» από τη Ρωσία.
Αναφερόμενος ο Γάλλος πρόεδρος στην αυριανή συνάντηση με τον Ντόνανλντ Τράμπ και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Πάμε αύριο για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», «Πρέπει να μας φοβούνται. Για να μας φοβούνται, πρέπει να είμαστε δυνατοί».
Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και επανέλαβε τη θέση του ότι το Κίεβο δεν μπορεί να αναγκαστεί να παραχωρήσει εδάφη μέσω διαπραγματεύσεων τρίτων που αποκλείουν την Ουκρανία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 4 μέτρα – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για αγρότες -ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Καρυστιανού: Απόλυτη ντροπή και απαξίωση η αίθουσα του δικαστηρίου – Είμαστε στιβαγμένοι σαν σαρδέλες, δεν μπορεί να γίνει έτσι δίκη (βίντεο)
- Λάρισα: Ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών – Ένταση στην αίθουσα με συγγενείς και κατηγορούμενους – Απομακρύνθηκαν τα ΜΜΕ (βίντεο)
- Η ώρα της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών: Ξεκινά σήμερα στη Λάρισα με 36 κατηγορούμενους – Μέχρι ισόβια οι ποινές – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
- H ανακοίνωση του Star για τον γκαλερίστα Γιώργο Τσαγκαράκη
- Τραμπ: Θα μάθετε σύντομα για το τελεσίγραφο στο Ιράν, θα καταστραφούν εντελώς – IDF: Μόλις ξεκίνησε η μάχη κατά της Χεζμπολάχ – Οι απειλές των ΗΠΑ «δείχνουν απελπισία» , λέει ο Ιρανός πρόεδρος
- Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-0: Επιστροφή στις νίκες και αφεντικό στα πλέι οφ 5-8
- Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 0-0: Χαμένοι και οι δύο με την ισοπαλία στο Αγρίνιο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook