Ισπανία και Κύπρος «παγώνουν» προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ακόμη δύο χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τη χρήση εμβολίου της AstraZeneca
Η Ισπανία αποφάσισε με τη σειρά της να αναστείλει για προληπτικούς λόγους τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, όπως και πολλές άλλες χώρες έπειτα από την αναφορά παρενεργειών, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.
“Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προληπτικά και προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τουλάχιστον δύο εβδομάδες”, μέχρι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) να αποφανθεί για τις ανησυχίες που συνδέονται με θρόμβους αίματος, ανακοίνωσε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
Ο EMA ανακοίνωσε σήμερα πως θα συγκαλέσει την Πέμπτη μια ειδική συνάντηση προκειμένου να αποφασίσει αν χρειάζονται μέτρα για το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, εκτιμώντας ωστόσο πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερέχουν των κινδύνων.
Η Ισπανία ακολουθεί έτσι περίπου δώδεκα χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία που ανέστειλαν για προληπτικούς λόγους τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.
Και η Κύπρος αναβάλλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca
Και η Κύπρος μπήκε στη λίστα με τις χώρες που σταματούν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, αναβαλονται οι εμβολιασμοί ως τις 18 Μαρτίου οπότε και αναμένεται η απόφαση της ΕΜΑ.
Αναλυτικά:
Εν αναμονή της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία διερευνά μια σειρά από περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χώρες της ΕΕ, αποφασίστηκε τη Δευτέρα η προσωρινή αναβολή στην Κύπρο των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι την Πέμπτη, 18 Μαρτίου.
Διευκρινίζεται ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό με τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer/BioNTech θα διενεργηθούν κανονικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook