«Το μωρό μου δεν θα έπρεπε ποτέ να πυροβοληθεί, ιδίως όχι από την αστυνομία», αναφέρει η μητέρα

Στις 3η Μαρτίου η μητέρα του ενός χρονού βρέφους, Λέτζεντ Σμολς έβαζε βενζίνη, με τον γιο της να βρίσκεται στο παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν ένα όχημα, το οποίο κυνηγούσε η αστυνομία, βγήκε από τον δρόμο, μπροστά από το πρατήριο καυσίμων στο Χιούστον. Ένας ένοπλος άνδρας, που η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για δύο διαρρήξεις,  βγήκε από το αυτοκίνητο του και μπήκε στο αυτοκίνητο της Σμολς. Η αστυνομία άνοιξε τότε πυρ, σκοτώνοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντας το αγοράκι.

Το αγοράκι που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου και του έχει αφαιρεθεί  μέρος του κρανίου για να ανακουφίσει το πρήξιμο στον εγκέφαλό του.

Η Λέτζεντ Σμολς  ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά των δυνάμεων επιβολής του νόμου. «Το μωρό μου δεν θα έπρεπε ποτέ να πυροβοληθεί, ιδίως όχι από την αστυνομία», είπε.

«Υπάρχουν ακόμη θραύσματα της σφαίρας στο κεφάλι και παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας», σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε εκτομή ενός μέρους του εγκεφάλου, διευκρίνισε η Ντάισα Σμολς, ηλικίας 19 ετών, με τη φωνή της να σπάει από τη συγκίνηση.

«Γνώριζαν ότι βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου και εντούτοις άνοιξαν πυρ», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος της Μπεν Κραμπ, που ειδικεύεται σε υποθέσεις αστυνομικής βίας σε βάρος Αφρο-Αμερικανών. «Εκείνη την ώρα, μπροστά σε Αφρο-Αμερικανούς, η αστυνομία αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια έθεσε ερωτήσεις. Αυτό δεν το κάνει με άλλους πολίτες», εκτιμά ο δικηγόρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook