Πολλά μέτωπα για τον Τούρκο Πρόεδρο...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος μετά την ήττα Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές… Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει σηκώσει εδώ και δύο μήνες το τηλέφωνο να συνομιλήσει μαζί του. Μάλιστα, ιδιαίτερη ανησυχία στον Ερντογάν προκαλούν τόσο η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους, όσο και η δίκη για τη Halkbank που ίσως φέρει κυρώσεις στην τουρκική τράπεζα.

Επιπλέον, η αμερικανική Γερουσία δίνει έμφαση στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Αντιπολίτευση κατά Ερντογάν: Εγκαταλείπει τους Τουρκοκύπριους για να τα βρει με την Ελλάδα

Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εγκαταλείπει τους «Τουρκοκύπριους», τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και «τους Παλαιστίνιους» προκειμένου «να τα βρει με την Ελλάδα, τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και το Ισραήλ». 

«Έρχεται ας πούμε η ανάγκη συμφωνίας με την Ελλάδα, τότε για τον κ. Ερντογάν δεν έχουν αξία ούτε τα αδέλφια μας στην Κύπρο, αλλά ούτε η υπόθεση της Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ακσενέρ.

Και όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με την απειλή των κυρώσεων στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης και της 26ης Μαρτίου από την ΕΕ.

Επίσης, η τουρκική οικονομία εκπέμπει σήματα κινδύνου με έναν υψηλό πληθωρισμό και την υποχώρηση της τουρκικής λίρας. Με ταμεία να έχουν στεγνώσει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε νόμο-χαράτσι, με τον οποίο προβλέπει πως κάθε κοσμηματοπώλης στην Τουρκία, οφείλει να καταθέσει μισό κιλό χρυσού στις κρατικές τράπεζες, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook