Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας με την κόντρα να θυμίζει ψυχροπολεμικές εποχές, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε δηλώσεις υψηλόβαθμος πολιτικός της Ρωσίας κάλεσε τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ρώσο πρόεδρο και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να προβεί σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον.

Ταυτόχρονα το Κρεμλίνο σχολίασε σήμερα ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, αποδεικνύουν ότι η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, κάτι το οποίο θα λάβει υπόψη της η ρωσική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του Κρελμίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του Μπάιντεν “πολύ κακές” και πρωτόγνωρες.

“Οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου είναι πολύ κακές. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα μας”, επισήμανε ο Πεσκόφ. “Και πλέον ξεκινάμε από αυτή την αρχή”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε ευθέως τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον «δολοφόνο» ο οποίος θα πληρώσει το τίμημα των πράξεών του και ιδιαίτερα για τις παρεμβάσεις του Κρεμλίνου στην αμερικανική επικράτεια.

«Θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε για τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο δίκτυο ABC. «Είχαμε μια μακρά συζήτηση, αυτός και εγώ, – τον γνωρίζω σχετικά καλά – και του είπα: Σε ξέρω και με ξέρεις. Εάν αποδειχθούν όσα μαθαίνω, τότε ετοιμαστείτε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook