Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν θα υπάρχει για να διαχωρίσει τους πολίτες, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας

Χρήσιμες απαντήσεις για την πρακτική εφαρμογή της ελληνικής πρότασης για το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» που υιοθέτησε η Κομισιόν έδωσε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β.Ελλάδας Κώστας Καγκελίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καγκελίδη, η διαλειτουργικότητα των δεδομένων υγείας δεν είναι κάτι καινούριο για την ΕΕ αφού εφαρμόζεται ήδη τα τελευταία 12 χρόνια.

Όπως τόνισε, με τη χρήση του διαδικτύου και της κρυπτογραφίας και με βάση την τήρηση του υπάρχοντος θεσμικού και νομικού πλαισίου το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν θα υπάρχει για να διαχωρίσει τους πολίτες -γι’ αυτό ακριβώς δεν θα αφορά μόνο τους εμβολιασθέντες αλλά και αυτούς που φέρουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό- αλλά για να διευκολύνει την κινητικότητα ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ένωσης.

Όσον αφορά τη δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» ως το καλοκαίρι, ο κ. Καγκελίδης του οποίου η εταιρία έχει αναλάβει το ανάλογο πιστοποιητικό για την Ιρλανδία, εκτίμησε πως είναι εφικτό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδας επανέλαβε αυτό που έχουν ήδη υπογραμμίσει εκπρόσωποι της Κομισιόν και του υπ. Τουρισμού, δηλαδή πως το πιστοποιητικό, που θα υπάρχει και σε έντυπη μορφή, δεν θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα. Η χρήση του θα ανασταλεί μόλις βγούμε από την πανδημία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook