Ο πρόεδρος είπε ότι προβλέπεται ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει τέσσερις έως πέντε εβδομάδες, ίσως και περισσότερο αν χρειαστεί. Δεν απέκλεισε χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ προειδοποίησε ότι το «μεγάλο κύμα» στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει έρθει ακόμη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αξιοποίησαν την «τελευταία καλύτερη ευκαιρία» για να χτυπήσουν το Ιράν, καθώς το Κατάρ αναφέρει ότι κατέρριψε ιρανικό αεροσκάφος.

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά από την επίθεση στο Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει «μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις».
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ χτύπησαν το Ιράν το Σάββατο, σκοτώνοντας τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει έκτοτε νέες επιθέσεις στην Τεχεράνη, αλλά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ λέει ότι δεν θα υπάρξει «ατελείωτος πόλεμος».

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά από την επίθεση στο Ιράν, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει «μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις» Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ χτύπησαν το Ιράν το Σάββατο, σκοτώνοντας τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει έκτοτε νέες επιθέσεις στην Τεχεράνη, αλλά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ λέει ότι δεν θα υπάρξει «ατελείωτος πόλεμος».

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν, ο Τραμπ επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του καθεστώτος αναπτυσσόταν ραγδαία» υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη «σύντομα θα διέθετε πυραύλους ικανούς να πλήξουν την Αμερική».

«Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και την Επιχείρηση Midnight Hammer πριν από λίγο καιρό, προειδοποιήσαμε το Ιράν να μην επιχειρήσει να το ανασυστήσει σε άλλη τοποθεσία, καθώς δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει εκείνες που ανατινάξαμε, αλλά αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και αρνήθηκαν να σταματήσουν την επιδίωξη απόκτησης πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στο πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αναφέροντας ότι στους στόχους περιλαμβάνεται και η καταστροφή του εκτός από το πυρηνικό.

«Το καθεστώς διέθετε ήδη πυραύλους ικανούς να πλήξουν την Ευρώπη και τις βάσεις μας, τόσο στην περιοχή όσο και στο εξωτερικό, και σύντομα θα είχε πυραύλους ικανούς να φτάσουν μέχρι την όμορφη Αμερική μας», συνέχισε.

Σε διεθνές επίπεδο, υποστήριξε ότι «όλοι ήταν στο πλευρό μας, απλώς δεν είχαν το θάρρος να το πουν».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Ιράν αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, λέγοντας ότι «αυτή ήταν η τελευταία και καλύτερη ευκαιρία μας να χτυπήσουμε».

«Αυτή ήταν η τελευταία και καλύτερη ευκαιρία μας να χτυπήσουμε, αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή, και να εξαλείψουμε τις απαράδεκτες απειλές που θέτει αυτό το άρρωστο και σκοτεινό καθεστώς. Και πράγματι είναι άρρωστο και σκοτεινό», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι το Ιράν αγνόησε τις προειδοποιήσεις του για το πυρηνικό του πρόγραμμα και δεν απέκλεισε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν εάν «είναι απαραίτητο».

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τα βαριά βομβαρδιστικά Β-1 στις επιθέσεις
Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε βαριά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1 στις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στο Ιράν.

«Χθες το βράδυ, βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1 των ΗΠΑ χτύπησαν βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων» αναφέρει η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη των αεροσκαφών B-1 δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τον ιδρυτή της Military Air Tracking Alliance, μιας ομάδας περίπου 30 αναλυτών ανοιχτού κώδικα, που αναλύει τις στρατιωτικές και κυβερνητικές πτήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook