Axios: Ο Βανς επέκρινε τον Νετανιάχου ότι «πούλησε» στον Τραμπ την ιδέα ενός «εύκολου» πολέμου κατά του Ιράν
Ο Τζέι Ντι Βάνς είχε μια τεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου καθώς επικρίνει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ επειδή πούλησε στον Τράμπ «εύκολο» πόλεμο στο Ιράν.
Τεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε τη Δευτέρα ο Τζέι Ντι Βανς, σύμφωνα με το Axios, με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να επιτίθεται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, επειδή «πούλησε» στον Τραμπ την ιδέα ενός «εύκολου» πολέμου κατά του Ιράν. Τα βέλη κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ επικεντρώθηκαν στο ότι ήταν υπερβολικά αισιόδοξος για τις πιθανότητες αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν.
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος είπε στον Ισραηλινό ηγέτη τη Δευτέρα ότι πολλές από τις προβλέψεις του για τον πόλεμο που είχε πουλήσει στον Ντόναλντ Τράμπ δεν είχαν υλοποιηθεί.
Παρά τη δολοφονία του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, οι σκληροπυρηνικές παρατάξεις έχουν ενισχύσει τον έλεγχο της εξουσίας και το καθεστώς παραμένει σταθερά υπό τον έλεγχο τους.
«Πριν από τον πόλεμο, ο Μπίμπι το είχε παρουσιάσει πραγματικά στον πρόεδρο ως κάτι εύκολο, ως κάτι όπου η αλλαγή καθεστώτος ήταν πολύ πιθανότερη απ’ όσο ήταν στην πραγματικότητα. Και ο αντιπρόεδρος είχε καθαρή εικόνα για ορισμένες από αυτές τις δηλώσεις», είπε Αμερικανός αξιωματούχος στο Axios, χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο του Νετανιάχου.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε στο μέσο ότι το Ισραήλ υπονομεύει τον Βανς, ο οποίος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με την Ισλαμική Δημοκρατία. Ο Βανς, που εδώ και καιρό αντιτίθεται δημόσια στους πολέμους χωρίς τέλος στο εξωτερικό, συμμετέχει στις συνομιλίες μαζί με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν θέλει να διαπραγματευτεί με τον Βανς, θεωρώντας τον πιο διαλλακτικό ως προς την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.
«Είναι ισραηλινή επιχείρηση εναντίον του JD», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Axios. Το μέσο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για μια τέτοια επιχείρηση.
Το δημοσίευμα παραθέτει άλλον αξιωματούχο που λέει ότι ο Βανς θα ήταν το πιθανότερο πρόσωπο για να πετύχει συμφωνία με το Ιράν.
«Αν οι Ιρανοί δεν μπορούν να κλείσουν συμφωνία με τον Βανς, τότε δεν θα κλείσουν συμφωνία. Είναι το καλύτερο που πρόκειται να βρουν», είπε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο Axios.
Σύμφωνα με τη DAILY MAIL μία μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Βανς με τον Νετανιάχου, ένα δεξιό ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ιδιοκτησίας της δωρήτριας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μίριαμ Άντελσον, ανέφερε ότι ο Αντιπρόεδρος φώναξε στον Νετανιάχου για τη βία των Ισραηλινών εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ιστορία ψευδή, άρχισαν να υποψιάζονται ότι οι Ισραηλινοί “την έστησαν” για να προσπαθήσουν να δυσφημίσουν τον Βανς. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος αρνήθηκε ότι ο Νετανιάχου είχε στήσει την ιστορία και είπε ότι το γραφείο του εξέδωσε πλήρη διάψευση όταν τον προσέγγισαν δημοσιογράφοι.
Ολες οι Ειδήσεις
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
- «THE BALLBOYS»: Η νέα post game εκπομπή του ΣΠΟΡ FM TV
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες Allwyn στο 8ο KIDOT Festival: Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για παιδιά και γονείς
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, αυτή την Κυριακή στις 17:30, στο OPEN
- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση, η γυναίκα που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη – Οι δηλώσεις του ηθοποιού (βίντεο)
- Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η ειδική κλήρωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook