Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο προστατευτικές μάσκες από εταιρία της οποίας στέλεχος είναι ο σύζυγος του υπουργού Γενς Σπαν, Ντάνιελ Φούνκε!

Όπως αναφέρει το Der Spiegel, η εκδoτική εταιρία Burda, ελέγχει μεταξύ άλλων το 10% εταιρίας κατασκευής μασκών στη Σιγκαπoύρη και προμήθευσε το υπουργείο Υγείας με 570.000 μάσκες.

Το υπουργείο αναφέρει ότι «το συμβόλαιο με την Burda συνάφθηκε και υπεβλήθη σε επεξεργασία μετά την παραλαβή της προσφοράς, με τιμές της αγοράς και τυπoποιημένη διαδικασία».

Η εταιρία αναφέρει πως «το Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε προσφορά στο υπουργείο Υγείας τον Απρίλιο του 2020 προκειμένου να βοηθήσει στην προμήθεια μασκών, όταν η κυβέρνηση αναζητούσε επειγόντως μάσκες προστασίας» και πως ο σύζυγος του υπουργού «δεν ενημερώθηκε καν για την συναλλαγή ούτε είχε κάποια ανάμιξη».

Οι συγκεκριμένες μάσκες πωλήθηκαν 1,73 ευρώ η μία…

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Τον Γενάρη, το ίδιο περιοδικό ενέπλεξε τον Γενς Σπαν σε υπόθεση αγοράς προστατευτικών μασκών σε «τρομακτική» τιμή!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τότε, την προηγούμενη άνοιξη, η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε από ελβετική εταιρία μάσκες τύπου FFP-2 στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ πριν από την πανδημία πωλούνταν έναντι 0,45 ευρώ! Λέγεται πως ο Γενς Σπαν έχει αναμιχθεί προσωπικά στην αγορά των μασκών, μέσω της Αντρέα Τάντλερ, κόρης του πρώην Γενικού Γραμματέα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook