Μια πρωτοφανής απεργία διεξάγεται στην Ιταλία για το επόμενο 24ωρο.

Περίπου 40.000 εργαζόμενοι των τομέων λογιστικής και μεταφοράς του Αμερικανικού κολοσσού Amazon σταμάτησαν την δραστηριότητά τους από τις 7πμ σήμερα, μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι καλούν τους πελάτες να μην πραγματοποιήσουν αγορές σήμερα ως ένδειξη συμπαράστασης στην εν λόγω απεργία, η οποία ενδέχεται να φέρει καθυστερήσεις στις αποστολές σε όλη την επικράτεια.

Οι λόγοι αυτής της κινητοποίησης σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Amazon. Με την πανδημία, οι παραγγελίες μέσω e-commerce έφτασαν σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα αυξάνοντας κατακόρυφα τον όγκο εργασίας, κάτι που όμως δεν αντανακλάται στην καλυτέρευση των συνθηκών για το προσωπικό.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι οδηγοί συχνά πραγματοποιούν μέχρι και 100 αποστολές ημερησίως ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των επιβαλλόμενων αλγορίθμων της Amazon που όμως δεν υπολογίζουν την δομή και την καθημερινή κίνηση των Ιταλικών πόλεων. Έτσι λοιπόν οι οδηγοί απασχολούνται σε βάρδιες έως και 44 ωρών την εβδομάδα σε ανυπόφορες εργασιακές συνθήκες.
Επίσης, και σύμφωνα με την Ιταλική Adnkronos, τα συνδικάτα δεν έλαβαν ποτέ σαφή απάντηση στα διάφορα σχετικά ερωτηματικά, και έτσι αποφασίστηκε η 24ωρη μαζική κινητοποίηση ώστε να παροτρύνουν την Amazon να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων.

Όπως τονίζει ο Salvatore Pellecchia της Fit Cisl, ένας περαιτέρω φόβος των συνδικάτων είναι η Αμερικανική νοοτροπία της εταιρείας κατά την οποία ‘ένας εργάτης φεύγει από την μία πολιτεία στην άλλη και αλλάζει δουλειά’. Ο ίδιος υπογράμμισε πως, παρόλο που κατανοεί την ανάγκη ευελιξίας που ζητά η Amazon, εν τούτοις αυτό δεν πρέπει να αποσκοπεί και στο ‘ξεζούμισμα των υπαλλήλων της πριν τους απολύσει’.

Η Amazon.it απάντησε με σχετικό, γενικό ανακοινωθέν πως είναι κοντά στους υπαλλήλους της με διάφορα μέτρα και πρωτοβουλίες. Όμως δεν αποκλείεται να γίνουν περαιτέρω κινητοποιήσεις και στο μέλλον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook