Ρούμπιο: Βάσει νόμου η Τουρκία δεν μπορεί να επανενταχθεί στο πρόγραμμα των F-35
Όπως ενημέρωσε η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το ρωσικό σύστημα S-400 και βάση της σχετικής νομοθεσίας η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει την επιλογή να εξετάσει το ενδεχόμενο της επανένταξης της στο πρόγραμμα των F-35.
Στην αναγνώριση ότι η αμερικανική νομοθεσία υποχρεώνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρήσει την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35 προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Μάρκο Ρούμπιο ρωτήθηκε από την Δημοκρατική βουλευτή Ντίνα Τίτους για τις δηλώσεις που έχει κάνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Τομ Μπάρακ σχετικά με μια πιθανή επανένταξη της γειτονικής χώρας στο πρόγραμμα των F-35.
Στην απάντηση του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναγνώρισε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να κατέχει το ρωσικό σύστημα S-400. Με αυτό το δεδομένο, εξήγησε ότι βάση της σχετικής νομοθεσίας η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει την επιλογή να εξετάσει το ενδεχόμενο της επανένταξης.
«Όπως γνωρίζετε, αυτό ρυθμίζεται από τον νόμο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την επιλογή, διότι το θέμα ρυθμίζεται από νομοθετικές διατάξεις, τόσο από τις προβλέψεις που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) όσο και από άλλες διατάξεις της αμερικανικής νομοθεσίας (κυρώσεις νόμου CAATSA).
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: H μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ερμήνευσε τραγούδια του στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστηκε ο Κορομηλάς, σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης
- Μαρία Αντωνά κατά Ζήνας Κουτσελίνη για το «μίνι»: «Με ενοχλεί η ευκολία με την οποία μια γυναίκα επιχειρεί να υποτιμήσει μια άλλη»
- «Αγόρασα την πρώτη μου HERMES», λέει περιχαρής η Ιωάννα Τούνη για την πανάκριβη τσάντα που απέκτησε (βίντεο)
- Κοινή δήλωση Ελλάδας, ΕΕ, Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο, ανυπόστατο, αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο
- ALL IN: Καλεσμένοι ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Ησαΐας Ματιάμπα – Δείτε το τρέϊλερ
- «Το Χωριάτικο»: Συνελήφθη ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος, ήταν υπαρχηγός του Γιαννακόπουλου στην απάτη των 100 εκατ. ευρώ με τους φούρνους
- «Εξελίξεις τώρα»: Στην κορυφή της τηλεθέασης και το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook