Όπως είπε, η Μόσχα είναι έτοιμη για επαφές με την ΕΕ, όταν οι Βρυξέλλες το κρίνουν απαραίτητο προκειμένου να εξαλειφθούν ανωμαλίες στις διμερείς σχέσεις

Για καταστροφή των ευρωρωσικών σχέσεων με ευθύνη της ΕΕ, έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν έχει σχέσεις με τις Βρυξέλλες ως οργανισμό.

«Δεν έχουμε σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Ολόκληρη η υποδομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από μονομερή βήματα που έγιναν από τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης σύμφωνα με το πρακτορείο Tass μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουανγκ Γι.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για επαφές με την ΕΕ, όταν οι Βρυξέλλες το κρίνουν απαραίτητο προκειμένου να εξαλειφθούν ανωμαλίες στις διμερείς σχέσεις.

«Εάν και όταν οι Ευρωπαίοι κρίνουν σκόπιμο να εξαλείψουν αυτές τις ανωμαλίες στις επαφές με τον μεγαλύτερο γείτονά τους, φυσικά θα είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε τις σχέσεις μας στη βάση της ισοτιμίας, και της ισορροπίας μεταξύ των συμφερόντων. Στο μεταξύ, δεν υπάρχει αλλαγή στο δυτικό μέτωπο, ενώ στην ανατολή κατά τη γνώμη μου, έχουμε μια πλούσια ατζέντα», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook