ΗΠΑ : Καταγγελία κατά της AstraZeneca για «παρωχημένα» στοιχεία
Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ενδέχεται να χρησιμοποίησε “παρωχημένα” στοιχεία στις κλινικές δοκιμές που διεξήγαγε στις ΗΠΑ για το εμβόλιο της κατά της covid-19, κατήγγειλε το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών (NIAID) των Ηνωμένων Πολιτειών.
H Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων (DSMB), ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές, εξέφρασε “την ανησυχία της για το αν οδήγησε σε “μη ολοκληρωμένη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας” του εμβολίου, το γεγονός ότι η AstraZeneca βασίστηκε σε παρωχημένη πληροφορία στις δοκιμές, ανέφερε το NIAID σύμφωνα με την ΕΡΤ.
“Καλούμε την εταιρεία να συνεργαστεί με την DSMB για να ελέγξει τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα (του εμβολίου) και να διασφαλίσει ότι τα πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα και ακριβή στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε η NIAID, ενώ επισήμανε ότι η DSMB ενημέρωσε την AstraZeneca για τις ανησυχίες της.
Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 αποδείχθηκε κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης σε ευρείας κλίμακας έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, το Περού και τις ΗΠΑ. Επίσης αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 100% στην πρόληψη των σοβαρών μορφών της covid-19 και της νοσηλείας, ενώ δεν προκαλεί αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων.
Results from a U.S. trial of AstraZeneca's COVID-19 vaccine may have used "outdated information," U.S. federal health officials say. https://t.co/wJ76GQE2sP
— ABC News (@ABC) March 23, 2021
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Κάιρο: Kοινή εμφάνιση στα λαμπερά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum
- Oλυμπιακός – Άρης 2-1: Με Ποντένσε και Ταρέμι πάτησε κορυφή και κοιτάζει Αϊντχόφεν
- Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους στο Περιστέρι
- Η Ιωάννα Μπέλλα: «Σταματήστε – Τα σχόλια για το σώμα και την εμφάνιση μου είναι bullying»
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη εμφάνιση στη λαμπερή δεξίωση προς τιμήν Αμερικανών πεζοναυτών (βίντεο)
- Βεντέτα στα Βορίζια: Πριν 70 χρόνια το χωριό βυθίστηκε στο πένθος – 6 νεκροί και 14 τραυματίες
- «Γκέλα» του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό – Έχασε από το Βόλο με 1-0
- Το σπίτι που «ξύπνησε» τη βεντέτα στα Βορίζια – Ο «σασμός» που παραβιάστηκε και τα θύματα της αιματοχυσίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook