Σε απελπιστικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται εκατομμύρια νοικοκυριά στην Τουρκία.

Μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση, καθώς οι παλινωδίες του Ερντογάν έχουν οδηγήσει στον κατήφορο την τουρκική λίρα και στον Γολγοθά τους πολίτες.

Τις τελευταίες εβδομάδες η λίρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Μόλις σήμερα η ισοτιμία του τουρκικού εθνικού νομίσματος ήταν στις 8,14 λίρες ανά δολάριο και τις 9,5 λίρες ανά ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, oι Τούρκοι αλλά και οι Έλληνες ομογενείς που ζουν κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται, καθώς ο πληθωρισμούς καλπάζει με 14%.

Η καταστροφική πορεία της τουρκικής οικονομίας φαίνεται και από τα ποσοστά ανόδου των τιμών σε βασικά είδη διατροφής των Τούρκων τα τελευταία χρόνια.

Τα πορτοκάλια ανέβηκαν κατά 148%, το ψωμί κατά 100%, το ηλιέλαιο κατά 98%, οι φακές και τα μακαρόνια κατά 87%, ενώ το σκόρδο κατά 200%.

Ο βασικός μισθός σήμερα στην Τουρκία είναι 2.800 λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε 295 ευρώ, αλλά δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για τις ανάγκες των πολιτών.

Σαρώνει και η πανδημία

Την ίδια ώρα, η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει την Τουρκία.

Τα ημερήσια κρούσματα ανήλθαν ξανά στις 30.000, κάτι στο οποίο συνέβαλε το άνοιγμα της εστίασης. Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η πανδημία δεν έφτασε στην κορύφωση της ακόμα.

Σήμερα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε συνέντευξή του, είπε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχειας μόνο στην Πόλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook