Ο Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε τους προέδρους της Ρωσίας και της Κίνας στις πρώτες Παγκόσμιες Συνομιλίες για το κλίμα που θα οργανώσει η κυβέρνησή του.

Το 2021 έχει χαρακτηριστεί ως η χρονιά των αποφάσεων για το κλίμα. Προς αυτή την κατεύθυνση πλέει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν γι’ αυτό και οργανώνει τηλεδιάσκεψη στις 22 και 23 Απριλίου με τη συμμετοχή ηγετών από 40 χώρες.

Σκοπός αυτής είναι να γίνουν συζητήσεις ώστε να τεθούν αυστηρότεροι στόχοι ως προς τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Η λίστα προσκλήσεων του Μπάιντεν περιλαμβάνει ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Σε αυτήν συγκαταλεγεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζίνπινγκ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει συνομιλήσει ακόμη μαζί τους για το αν πρόκειται να συμμετάσχουν.

Η Κίνα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ στην τέταρτη θέση με τους κορυφαίους ρυπαντές βρίσκεται η Ρωσία.

Το διαδικτυακό φόρουμ γίνεται εν όψει της Διάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων εθνών για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη τον προσεχή Νοέμβριο.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook