Ισχυροί οι άνεμοι - Αδύνατη η ευθυγράμμιση του πλοίου

Μπλόκαρε και πάλι τη Διώρυγα του Σουέζ το τεράστιο εμπορικό πλοίο Ever Given, το οποίο μόλις σήμερα τα ξημερώματα κατάφερε να ξεκολλήσει από το σημείο όπου βρισκόταν εδώ και πέντε μέρες, κλείνοντας μία από τις σημαντικότερες εμπορικές οδούς στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για να ευθυμμιστεί το σκάφος, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο.

Το Reuters πάντως επισημαίνει πως οι νεότερες αυτές πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σημειώνεται πως η προσάραξη αυτή πιθανώς θα οδηγήσει σε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρίες αντασφάλισης, σύμφωνα με τον οίκο Fitch Ratings.

«Οι τελικές απώλειες θα εξαρτηθούν από πόσο θα χρειαστεί η εταιρία “διάσωσης” για να απελευθερώσει τελείως το Ever Given και από το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική κίνηση των πλοίων αλλά ο Fitch εκτιμά ότι οι απώλειες μπορεί άνετα να είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο οίκος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι εταιρίες ασφάλισης του Ever Given είναι επίσης αντιμέτωπες με αξιώσεις ύψους εκατομμυρίων δολαρίων ακόμα και στην περίπτωση που το σκάφος αποκολληθεί γρήγορα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook