Μήνυμα κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την ισότητα των φύλων απηύθυνε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ισχυρίστηκε πως η πανδημία του κορωνοϊού «διέλυσε» τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και όξυνε τις ανισότητες μεταξύ των φύλων.
Το ψηφιακό μήνυμά του, μεταδόθηκε στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την ισότητα των φύλων στο Μεξικό.
«Οι σεισμικές δονήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού διέλυσαν τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των κεκτημένων μας» δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Με την ευκαιρία της τελετής έναρξης του φόρουμ «Génération Egalité», ο Γκουτέρες έθιξε στο πλαίσιο αυτό κομβικά θέματα όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτήν.

Το διεθνές φόρουμ, το οποίο οργανώνει το «UN-Women» αναμένεται να πραγματοποιηθεί δια ζώσης αλλά και ψηφιακά για τρεις ημέρες στο Μεξικό και κατόπιν να συνεχιστεί στο Παρίσι, στα τέλη Ιουνίου.
«Σε πολλές περιοχές ακόμα κι η ιδέα της ισότητας μεταξύ των φύλων δέχεται επίθεση. Οι οπισθοδρομικοί νόμοι επιστρέφουν και η βία σε βάρος των γυναικών αυξάνεται» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα εγγυώνται την ισότητα των δικαιωμάτων σε μια στιγμή που ο κόσμος ελπίζει να εξέλθει σταδιακά από την πανδημία του κορονοϊού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook