Τα σχολεία κλείνουν για 3 εβδομάδες και τα μαθήματα θα συνεχιστούν online για μία εβδομάδα πριν από τις διακοπές της άνοιξης.

Από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες οι κανόνες που ισχύουν τώρα σε 19 γαλλικά διαμερίσματα, περιλαμβανομένου του Παρισιού, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αν δεν κινηθούμε τώρα, θα χάσουμε τον έλεγχο» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, που εδώ και καιρό ήταν διστακτικός απέναντι στις συνεχείς εκκλήσεις επιστημόνων για αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς η βρετανική παραλλαγή «σαρώνει» τη χώρα και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων θα κλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί για τρεις εβδομάδες. Η χώρα είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο και έκτοτε παρέμειναν ανοιχτά με κάποιους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών.

«Είναι η καλύτερη λύση για να αναχαιτίσουμε τον ιό» είπε ο Μακρόν. «Κάναμε το παν για να καθυστερήσουμε αυτές τις αποφάσεις για όσο ήταν δυνατόν και να το πράξουμε μόνο όταν θα ήταν απαραίτητο, που είναι τώρα», πρόσθεσε.

Επίσης, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 7 το βράδυ, κλείνουν όλα τα καταστήματα που δεν πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης, θα εντατικοποιηθεί η τηλεργασία και γενικά ζητείται ο περιορισμός των επαφών.

Απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου στη Γαλλία ισχύει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, έχουν κλείσει και τα καταστήματα. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά εδώ και αρκετούς μήνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook