Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Με αυτή την νοοτροπία πετύχαμε σε Καραμπάχ, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο» δήλωσε συγκεκριμένα, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται στο εξωτερικό για την πολιτική που ακολουθεί. Όσον αφορά στα ευρωτουρκικά, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις, από τις οποίες η Άγκυρα δεν προτίθεται να κάνει πίσω.

«Καμία από τις απόπειρες επιβολής που δεν είναι σύμφωνες με την ηθική, τον νόμο, την δικαιοσύνη, την ευνομία και την συνείδηση, από αυτούς που δεν σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, δεν έχει και δεν θα έχει καμία αξία στα μάτια μας» δήλωσε.

Επιπλέον πρόσθεσε πως «Από την Συρία ως τη Λιβύη, από το Καραμπάχ ως την Κύπρο και από την Ανατολική Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε κάθε μέρος με αυτήν την νοοτροπία φτάσαμε στην επιτυχία των αγώνων μας».

Μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τους επικριτές του σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων «υποκριτές».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο σκοπός της επιβολής κριτηρίων σε εμάς, που δεν ποτέ δεν εφαρμόζουν οι ίδιοι, δεν είναι να κατευθύνουν τη χώρα μας σε ένα πιο σύγχρονο και πετυχημένο δρόμο. Ξέρουμε καλά ότι στόχος είναι να προκαλέσουν απώλεια χρόνου και ενέργειας Από την αμυντική βιομηχανία ως τον ενεργειακό τομέα, από το περιβάλλον στα ανθρώπινα δικαιώματα και από την πολιτική ως τις πολιτικές ελευθερίες, σε αμέτρητα παραδείγματα που βιώσαμε, δεν ευχαριστήσαμε και δεν θα ευχαριστήσουμε αυτούς τους υποκριτές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook