Εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca κάτω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση άλλου εμβολίου. Αυτό συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολίων (Stiko) της Γερμανίας.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν θα έχει Tην επόμενη εβδομάδα διαβουλεύσεις με τους 16 υπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων για την σύσταση της Επιτροπής. Η σύσταση αυτή αποσαφηνίζει την εικόνα για τα 2,2 εκατομμύρια Γερμανών κάτω των 60 ετών, που είχαν λάβει τις τελευταίες εβδομάδες την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

«Μπορούν μετά από 12 εβδομάδες να κάνουν τη δεύτερη δόση με ένα mRNA-εμβόλιο της BionTech ή Moderna, είτε μετά από προσωπική συμβουλή γιατρού να κάνουν και τη δεύτερη δόση με AstraZeneca. Η δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα Απριλίου», είπε ο Σπαν.

Για τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολίου αναφέρει: «Για τις κατηγορίες αυτές “συνιστάται, αντί της δεύτερης δόσης με AstraZeneca, ένα εμβόλιο mRNA επειδή μειώνεται η προστασία μετά την παρέλευση 12 εβδομάδων”.

Η κεντρική κυβέρνηση της Γερμανίας και τα ομόσπονδα κρατίδια ακολούθησαν την περασμένη Τρίτη την σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολίου και σταμάτησαν τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, μετά από 31 περιπτώσεις εγκεφαλικών θρομβώσεων, κυρίως σε γυναίκες, εκ των οποίων οι 9 είχαν θανατηφόρα κατάληξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook