O Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή ...το καψόνι στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μίλησε για «άδικες κατηγορίες» εις βάρος της χώρας του.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγκάσθηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στην Αγκυρα.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα με βαθιές ρίζες. Δεν φιλοξενεί ξένους για πρώτη φορά. Το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στις συναντήσεις στην Τουρκία είναι το διεθνές πρωτόκολλο και εφαρμόζεται στο πλαίσιο της παγκοσμίως γνωστής τουρκικής φιλοξενίας», τόνισε από τη μεριά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε:

«Οι απαιτήσεις της ΕΕ εκπληρώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι η διευθέτηση των θέσεων έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Οι υπηρεσίας πρωτοκόλλων μας είχαν έλθει προηγουμένως σε επαφή κι υλοποιήθηκαν οι απαιτήσεις τους».

Τούρκοι αξιωματούχοι έριξαν το φταίξιμο στην αντιπροσωπεία της ΕΕ και στην «αντιπαλότητα μεταξύ του Σαρλ Μισέλ και της Φον ντερ Λάιεν». Όπως είπε ένας εκ των Τούρκων αξιωματούχων «συνεργάτες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συμφώνησαν στη διευθέτηση των θέσεων των ηγετών πριν τη συνάντησή τους, αλλά δεν υπήρξε εκπρόσωπος από την ομάδα της Φον Ντερ Λάιεν, άρα δεν είχαμε τη δική τους άποψη».

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η τουρκική κυβέρνηση πρότεινε διαφορετική διευθέτηση των θέσεων αλλά το απέρριψε η ομάδα του Σαρλ Μισελ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook