Η βασίλισσα Ελισσάβετ βρισκόταν στο πλευρό του πρίγκιπα Φίλιππου όταν ο σύζυγός της άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με πληροφορίες. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 73 χρόνια.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε στο Κάστρο του Ουίνδσορ δύο μήνες πριν κλείσει τα 100 του χρόνια. Το Μπάκιγχαμ δεν έχει δώσει παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το θάνατό του, ωστόσο ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πολύ την νύχτα της Πέμπτης. Ο ίδιος δεν ήθελε να διακομισθεί σε νοσοκομείο κι έτσι η βασίλισσα αρνήθηκε τη μεταφορά του.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε δηλώσει πως επιθυμούσε να αφήσει την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του και με τους δικούς του όρους.

«Τον περισσότερο καιρό που βρισκόταν στο νοσοκομείο έψαχνε τρόπους για να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν ήθελε με τίποτα να πεθάνει στο νοσοκομείο», ανέφερε μία πηγή.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα τελεστεί το Σάββατο 17 Απριλίου, έπειτα από πένθος οκτώ ημερών.

Ο ίδιος έχοντας σχεδιάσει κατά κάποιο τρόπο την κηδεία του είχε πει ότι δεν θέλει «φασαρίες» και ότι προτιμά μία λιτή τελετή. Ως εκ τούτου, αν και δικαιούται κρατική κηδεία δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και η κηδεία του θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, αν και είχαν σχεδιαστεί χρόνια πριν, με την κωδική ονομασία «Forth Bridge» από τον ποταμό Φορθ στη Σκωτία.

Πάντως, παρότι η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, η πανδημία του κορωνοϊού επιτάσσει αλλαγή σχεδίων προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κοινωνικές αποστάσεις.

Ο Δούκας θα ταφεί στους κήπους του Φρόγκμορ, στα εδάφη του Κάστρου του Ουίνδσορ ενώ επικήδειες τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook