Η πρώτη πόλη στον Άρη, όπως τη φαντάστηκαν οι αρχιτέκτονες του στούντιο Abiboo (video)
Η «μελλοντική πρωτεύουσα του Άρη», σπίτι για 250.000 ανθρώπους.
Οι αρχιτέκτονες του στούντιο Abiboo οραματίστηκαν τον πρώτο αυτόνομο οικισμό στον Άρη.
Χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά, η φανταστική πόλη Nüwa σχεδιάστηκε για να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και να παράγει την τροφή που χρειάζονται οι κάτοικοί της.
Με την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 250.000 ανθρώπους, αυτός ο οικισμός θα είναι «χωμένος» στην κάθετη πλαγιά και μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας υλικά που είναι διαθέσιμα στον Άρη.
Ο ιδρυτής του Abiboo, Alfredo Munoz πιστεύει ότι η οικοδόμηση ενός μόνιμου, μεγάλης κλίμακας οικισμού στον Άρη θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτόν τον αιώνα ενώ υποστηρίζει πως ο πλανήτης ίσως να προσφέρεται περισσότερο για εγκατάσταση σε σχέση με τη Σελήνη.
https://www.instagram.com/p/CLmVhnPAqyb/
«Μόνιμοι και αυτόνομοι οικισμοί στη Σελήνη είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω της έλλειψης νερού και σημαντικών μεταλλικών στοιχείων. Ο Άρης από την άλλη πλευρά προσφέρει τους απαραίτητους πόρους για τη δημιουργία ενός πλήρως βιώσιμου οικισμού» αναφέρει ο αρχιτέκτονας.
Η πόλη, το σχέδιο για την οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα SONet, είναι χτισμένη σε έναν γκρεμό ενός χιλιομέτρου για να προστατεύει τους κατοίκους από την ακτινοβολία.
«Η Nüwa επιλύει όλα τα βασικά προβλήματα της διαβίωσης στον Άρη, έχει ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και χρησιμοποιεί μόνο υλικά που βρίσκονται ήδη στον Άρη», δήλωσε ο Munoz.
https://www.instagram.com/p/CGqiuKmsaou/
«Είναι μια βιώσιμη και αυτάρκης πόλη με ισχυρή ταυτότητα και αίσθηση του ανήκειν. Η Nüwa σχεδιάστηκε ως η μελλοντική πρωτεύουσα του Άρη».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: Άγγιξε το όνειρο, αλλά ο Βαλβέρδε στο 92΄της έκοψε το χαμόγελο
- «Αν δεν είναι δική μου, δεν θα είναι κανενός»: Ηλικιωμένος στην Κολομβία σκότωσε με μαχαίρι 23χρονη γιατί τον απέρριψε ερωτικά – Σκληρό βίντεο
- Σάκης Τανιμανίδης: Οι φωτογραφίες μόνο με εσώρουχο – «Είπα να ακούσω το κοινό μου»
- Ρεν – Ολυμπιακός 0-0: Ευρωπαϊκό μέταλλο για οκτάδα!
- Ο Βανς μετά την ήττα: «Ο πόλεμος είναι ο λόγος που χάσαμε τις εκλογές» – Εξηγεί γιατί οι ψηφοφόροι τους γύρισαν την πλάτη
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα και ιστορικές πρωτιές για γυναίκες και εκπροσώπους μειονοτήτων
- Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΕΛ.Α.Σ. για τους Ποινικούς Κώδικες – Μαρινάκης: Ας πάρει τηλέφωνο τον Κοντονή ο Τσίπρας να τον ρωτήσει – ΕΛΑΣ: Πείτε μας ποιους τραπεζίτες ξεπλύνατε
- Ζωγράφου Πανεπιστημιούπολη: Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους – Εισέβαλαν στο Μαθηματικό με μολότοφ, ξύλα και τσεκούρι – 3 τραυματίες (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook