Κλιμάκωση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις - Διακόπτονται οι πτήσεις προς την Τουρκία

Η απαγόρευση που επιβάλει η Μόσχα για τις πτήσεις από και προς την Τουρκία από την Πέμπτη έως και την 1η Ιούνιου, είναι το πρώτο καμπανάκι του Πούτιν προς τον Ερντογάν, καθώς αν ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι της Ουκρανίας τότε μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, «είναι ένα πολύ αυστηρό καμπανάκι προς την Αγκυρα για να σταματήσει τις στρατιωτικές επαφές με το Κίεβο γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει όλους του Ρώσους τουρίστες που υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατομμύρια».

«Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απευθύνει τέτοια προειδοποίηση προς την Τουρκία. Ο ίδιος ο Λαβρόφ είπε επίσης, απευθυνόμενος προς τους πάντες, πως οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας στην Κριμαία μπορεί να τελειώσουν με πολύ άσχημο τρόπο», σημείωσε ο Θανάσης Αυγερινός. «Με αυτό το μήνυμα η Μόσχα επιδιώκει να εμποδιστεί η ενθάρρυνση του Κιέβου, που κατά την ανάλυση της Μόσχας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γεγονότα, όπως αυτά που σημειώθηκαν το 2014, όταν το Κίεβο είχε κινηθεί εναντίον αμάχων στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας» πρόσθεσε ο ανταποκριτής του OPEN.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μεθαύριο στη Μόσχα, η απαγόρευση προς τους Ρώσους να επισκέπτονται την Τουρκία, αποτελεί μάννα εξ ουρανού για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ένα κομμάτι περίπου 5 εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται ετησίως την Τουρκία μένει ορφανό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook