«Είναι ώρα τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέψουν σπίτι»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν την τελική αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν την 1η Μαΐου και θα ολοκληρώσουν την αποχώρησή τους πριν από την 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν την τελική απόσυρση από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους» δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Τα στρατεύματα των ΗΠΑ, καθώς και οι δυνάμεις που αναπτύσσονται από τους συμμάχους και τους επιχειρησιακούς εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, θα φύγουν από το Αφγανιστάν προτού εορτάσουμε την 20ή επέτειο της φρικτής επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από την τρομοκρατική απειλή» πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον αμερικανικών δυνάμεων ή εταίρων, δήλωσε ακόμη ο Μπάιντεν.

Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις τις ξένες δυνάμεις εφόσον οι ΗΠΑ δεν αποσυρθούν από το Αφγανιστάν

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την τρομοκρατική απειλή στο Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του βελτιώνει την εθνική στρατηγική των ΗΠΑ για την παρακολούθηση και την ανάσχεση σημαντικών τρομοκρατικών απειλών οπουδήποτε και αν προκύψουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook