Μόνο μετά το θάνατο της βασίλισσας ο Δούκας του Εδιμβούργου θα αναπαυθεί στην τελευταία του κατοικία

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα πρέπει να… περιμένει μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ για να ταφεί. Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, μέχρι τότε η σορός του θα βρίσκεται σε αναμονή στο Royal Vault.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό σπήλαιο που βρίσκεται κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ. Στο χώρο αυτό έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε. Στο Royal Vault, όπου θα παραμείνει προσωρινά η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου, αναπαύονται συνολικα 24 βασιλικοί γόνοι.

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, μαζί της θα ταφεί και ο πρίγκιπας Φίλιππος στο King George VI Memorial Chapel, το οποίο επίσης βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Μόνο τότε ο Δούκας του Εδιμβούργου θα αναπαυθεί στην τελευταία του κατοικία.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την παράδοση ο πρίγκιπας Φίλιππος εξακολουθεί να υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας και μετά θάνατον.
Κατέχοντας τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της. Κάτι που έκανε χωρίς να νιώθει μειονεκτικά, συνοδεύοντας την σύζυγό του σε όλες τις βασιλικές της υποχρεώσεις.

Χωρίς στρατιωτικές στολές οι γαλαζοαίματοι στην κηδεία

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς στρατιωτικές στολές θα εμφανιστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα προέβη σε αυτή την απόφαση, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο. Αναλυτικά ΕΔΩ το… παρασκήνιο της απρόσμενης απόφασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook