Η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε σήμερα στη Μόσχα και τη σύζυγο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Η σύζυγος του,  Γιούλια Ναβάλναγια, συνελήφθη σε διαδήλωση στη Μόσχα , όπως έγραψε η ίδια στο Instagram.

Η αστυνομία έχει κηρύξει παράνομες τις διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι , που γίνονται , εκτός από τη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη εκατοντάδων διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το OVD Info, η ρωσική αστυνομία φέρεται να έχει προφυλακίσει πάνω απο 860 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις σήμερα στη Μόσχα, ζητώντας την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με εκτιμήσεις μαρτύρων στο Reuters.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για συμμετοχή περίπου 4.000 ανθρώπων στις διαδηλώσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που κρατείται στη φυλακή Matroskaya Tisina της Μόσχας, σε μήνυμά του που ανάρτησε στο Instagram ενόψει των διαδηλώσεων για την απελευθέρωσή του, διαβεβαιώνει τους υποστηρικτές του, ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν προτίθεται να αυτοκτονήσει.

Στο μήνυμά του, ο Ναβάλνι ευχαριστεί όλους όσοι είδαν το ντοκιμαντέρ – έρευνα για το “πολυτελές «ανάκτορο”. Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι αυτό ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο ωστόσο το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «ψέμα». «Ήταν μια μεγάλη δουλειά και ήθελα ο λαός να την δει. Ασφαλώς σε κάποιους θα ανοίξει τελικά τα μάτια», αναφέρει ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης ο οποίος ευχαριστεί ξεχωριστά τους μαθητές που «δημιούργησαν σύμφωνα με την έκφρασή του «χάος στο Tik Tok». Ο ίδιος αναφέρει πως η δικηγόρος του τον ενημέρωσε ότι την έρευνα αυτή την είδαν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ οι θεάσεις σύμφωνα με αναφορές άλλων μέσων σε διάστημα τριών ημερών ανήλθαν σε 58 εκατομμύρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook