Βαρύτατες ποινές κάθειρξης αντιμετωπίζει ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης καθώς οι ένορκοι τον βρήκαν ένοχο και για τις 3 κατηγορίες που βαρυνόταν ως υπεύθυνος της δολοφονία του Τζόρτζ Φλόϊντ.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν καταδικάστηκε για όλες τις κατηγορίες από τους 12 ενόρκους στο δικαστήριο της κομητείας Hennepin.

Συνολικά η ποινή μπορεί να ξεπεράσει και τα 40 χρόνια κάθειρξης.

Οι 12 ένορκοι τον έκριναν ένοχο για ακούσια ανθρωποκτονία   δεύτερου βαθμού, ανθρωποκτονία  τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού για το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020.

Η μέγιστη ποινή για ακούσια ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού είναι φυλάκιση όχι μεγαλύτερη των 40 ετών.

Η μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία  τρίτου βαθμού είναι φυλάκιση όχι μεγαλύτερη των 25 ετών.

Η μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού είναι 10 χρόνια ή / και 20.000 δολάρια

Ποιά θα είναι ακριβώς η ποινή που θα επιβληθεί στον Ντέρεκ Σόβιν θα την προσδιορίσει ο δικαστής, Peter Cahill   και θα την ανακοινώσει σε 8 εβδομάδες, όπως είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μίλησε νωρίτερα  τηλεφωνικά με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν μίλησε χθες (Δευτέρα) με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ για να μάθει νέα της και να διαβεβαιώσει ότι προσεύχεται για αυτήν», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε αργότερα σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο και είπε ότι «προσεύχεται να βγει η σωστή ετυμηγορία για την υπόθεση», προσθέτοντας ότι οι αποδείξεις είναι υπεραρκετές για την ενοχή του λευκού αστυνομκού που κατηγορείται για την δολοφονία του Φλόιντ.

«Μπορώ να φανταστώ την πίεση και το άγχος που νιώθουν. Είναι μια καλή οικογένεια και ζητούν ειρήνη και ηρεμία, ανεξάρτητα από την ετυμηγορία. Προσεύχομαι η ετυμηγορία να είναι σωστή. Νομίζω ότι θα είναι συντριπτική”
είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το CCN το Ίδρυμα Παγκόσμιου Δικτύου Black Lives Matter (BLMGNF) δημοσίευσε δήλωση μετά την ετυμηγορία στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν:

«Σε αυτούς τους τύπους δικών, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης έχει αποτύχει ιστορικά σε μαύρες οικογένειες, διεισδύοντας περαιτέρω και επικυρώνοντας την λευκή υπεροχή εντός των θεσμών. Σήμερα, ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό βήμα προς την υπευθυνότητα. Ελπίζουμε ότι αυτή η ένοχη ετυμηγορία αρχίζει να δείχνει ότι η λευκή υπεροχή δεν θα κερδίσει. Η λευκή υπεροχή δεν έχει θέση στη δημοκρατία, ειδικά εκείνη που υποτίθεται ότι μας εγγυάται την ελευθερία μας να ζούμε. Αλλά ας είμαστε επίσης σαφείς ότι αυτό δεν φέρνει πίσω τους αγαπημένους μας. Δεν παίρνουμε πίσω τον George Floyd. Η κόρη και η οικογένειά του πρέπει να μεγαλώσουν χωρίς αυτόν. Η οικογένειά του συνεχίζει την κληρονομιά του μέσω του George Floyd Memorial Foundation. Και το Black Lives Matter θα συνεχίσει να ζητά την κατάργηση γιατί πιστεύουμε τελικά ότι η κατάργηση θα διασφαλίσει την ελευθερία των μαύρων. Το BLMGNF θα συνεχίσει να εργάζεται για την κατάργηση και την απελευθέρωση των Μαύρων – αυτό όπου οι Μαύροι άνθρωποι σε όλη τη διασπορά ευδοκιμούν, βιώνουν χαρά και δεν καθορίζονται πλέον από τους αγώνες τους. Θα συνεχίσουμε να θεραπεύουμε το παρελθόν, να φανταστούμε ξανά το παρόν και να επενδύσουμε στο μέλλον της Μαύρης ζωής. ”

Η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP) σε άλλη δήλωση επισημαίνει: «Ενώ η δικαιοσύνη οδήγησε στον Ντέρεκ Σόβιν πίσω από τα κάγκελα για δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, καμία δικαιοσύνη δεν θα φέρει τον πατέρα της Γιάννα πίσω. Με τον ίδιο τρόπο που ένας λογικός αστυνομικός δεν θα πνίγει ποτέ έναν άοπλο άνδρα μέχρι θανάτου, ένα λογικό σύστημα δικαιοσύνης θα αναγνωρίζει τις ρίζες του στη λευκή υπεροχή και θα τερματίζει την ειδική ασυλία. Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει, όχι για λιντσάρισμα. Δεν θα ξεκουραστούμε έως ότου όλοι στην κοινότητά μας έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν. Το κεφάλαιο για τον Ντέρικ Σόβιν μπορεί να κλείσει, αλλά ο αγώνας για την υπευθυνότητα της αστυνομίας και τον σεβασμό των Μαύρων ζωών δεν έχει τελειώσει. “

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook