Ο πιο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας παγκοσμίως , ο Λάρι Κίνγκ, είχε κάνει πάνω από 50.000 συνεντεύξεις.

Ο πιο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας παγκοσμίως , ο Λάρι Κίνγκ, είχε κάνει πάνω από 50.000 συνεντεύξεις.

Παντρεμένος 8 φορές, με 7 διαφορετικές γυναίκες,  ο Λάρι Κινγκ , το άσημο παιδί από το Μπρούκλιν, έζησε μια πολυτάραχη ζωή που τα είχε όλα: Δόξα, γάμους, διαζύγια, θανάτους των 2 του παιδιών, πάθος για το τζόγο και κυρίως τις ιπποδρομίες, χρεοκοπίες και πάλι στην κορυφή.

Στη διάρκεια 63 ετών σταδιοδρομίας, κάθισαν απέναντι του πάνω από 50.000 άνθρωποι, ανάμεσα τους και όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ  από τον Ρίτσαρντ Νίξον και μετά.  Το «Larry King Live» ήταν το talk show του CNN  που καθιέρωσε το όνομά του σε όλο τον κόσμο.

Στο ζενίθ της δημοτικότητάς της, η εκπομπή μεταδιδόταν καθημερινά σε περίπου 130 χώρες και επί 25 χρόνια, από το 1985 έως το 2020, βρισκόταν στην κορυφή των δεικτών τηλεθέασης για τα δεδομένα του CNN.

Είχε  πάντα ένα χαλαρό στυλ στις συνεντεύξεις και μοναδική ικανότητα  να «φέρνει στα νερά του» τους καλεσμένους. Η ικανότητα του στην τηλεόραση ήταν τέτοια που ο φίλος του, ο Φρανκ Σινάτρα, είχε πει κάποτε  ότι  «εξαφανίζει την κάμερα».

Το πραγματικό του όνομα ήταν Λόρενς Χ. Ζέιγκερ και γεννήθηκε  στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και το όνειρο του ήταν να γίνει αθλητικός ρεπόρτερ. Η ξέγνοιαστη ζωή όμως πέρασε γρήγορα για τον Λάρι Κινγκ , όταν σε ηλικία 9 ετών, πέθανε ξαφνικά ο πατέρας του και η φτώχεια χτύπησε την πόρτα της οικογένειας του. Οι βαθμοί του έπεσαν κι έτσι όταν τέλειωσε το σχολείο, δεν πήγε Πανεπιστήμιο κι άρχισε να εργάζεται σε μια  εταιρεία εμπορευμάτων, όπου στο ίδιο κτίριο βρισκόταν ο ραδιοφωνικός σταθμός  CBS-WOR. Όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του: «Σχεδόν 5 ή 6 φορές την ημέρα, ανέβαινα με το ασανσέρ στον 22ο όροφο και προσποιούμουν ότι ήμουν εκφωνητής». «Και κάποιες φορές όταν βρισκόμουν μέσα στο ασανσέρ, έμπαιναν και κάποιοι εκφωνητές. Και τους άκουγα να μιλάνε και ήθελα να το κάνω κι εγώ. Ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς».

Τελικά, ο 22χρονος τότε Λάρι Κινγκ  βρήκε το θάρρος να συστηθεί σε έναν από τους εκφωνητές και ζήτησε συμβουλές σταδιοδρομίας, Εκείνος του είπε  να μετακομίσει στο Μαϊάμι κι έτσι  έκανε.

Στη Φλόριντα προσελήφθη στο ραδιοφωνικό σταθμό WAHR, αλλά μόνο για να καθαρίζει, με την προϋπόθεση ότι όταν θα άνοιγε μια θέση, θα ήταν ο πρώτος που θα την έπαιρνε. Η ευκαιρία ή το πεπρωμένο του, ήρθε γρήγορα, όταν έφυγε ένας παραγωγός και το αφεντικό, του είπε να πάρει τη θέση του. Έπρεπε όμως να αλλάξει το όνομα του. Και στη στιγμή επέλεξε το επίθετο Κινγκ από μια διαφήμιση που του ήρθε στο μυαλό. Και στο αέρα του ραδιοφώνου τα πρώτα λόγια που είπε ήταν: «Γεια, το όνομά μου είναι Λάρι Κινγκ. Όλη μου την ζωή ήθελα να είμαι στο ραδιόφωνο. Λοιπόν, εδώ είμαι και φοβάμαι».

Αυτό ήταν: Ο Κινγκ έγινε αμέσως γνωστός και από  το ραδιοφωνικό του σόου τότε πέρασαν μεγάλες διασημότητες. Η δημοφιλής ραδιοφωνική εκπομπή του Λάρι Κινγκ εξελίχθηκε σε ένα τρίωρο βραδινό σόου μεταξύ 9 και 12 τα μεσάνυχτα, ενώ το 1964 μπήκε στη τηλεόραση με ένα βραδινό talk show που μεταδιδόταν στο Channel 10 κάθε Κυριακή τα μεσάνυχτα, όπου συντόνιζε συζητήσεις για σημαντικά θέματα της ημέρας.

Η φήμη του έφερε χρήματα αλλά και πάθη. Ο τζόγος με τις ιπποδρομίες τον κατέστρεψε οικονομικά και η πτώση ήρθε το 1977  από  χρέη που δεν μπορούσαν να πληρωθούν. Το 1978 κήρυξε πτώχευση, χρωστώντας περισσότερα από 300.000 δολάρια.

Κατάφερε να ανακάμψει οικονομικά και το  1985 ο ιδιοκτήτης του CNN, Τεντ Τέρνερ, πρότεινε συνεργασία στον Λάρι Κινγκ, ζητώντας του να κάνει, τι άλλο; συνεντεύξεις. H επιτυχία ήταν άμεση και μεγαλειώδης, αλλά το 1987 ο Κινγκ υπέστη  καρδιακή συγκοπή  και χρειάστηκε επέμβαση πολλαπλού μπάι-πας για να διατηρηθεί στη ζωή. Έκτοτε, πάντως, ο Λάρι Κινγκ υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, βασισμένο σε μια πολύ προσεγμένη διατροφή. Την εμπειρία του, δε, ως καρδιοπαθούς, την κατέθεσε σε δύο βιβλία.

Στο CNN έμεινε μέχρι το τέλος του 2010 , που αποχώρησε. Όσο για την καριέρα του, σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό της επιτυχίας του ήταν πως έκανε τον «χαζό» και ρωτούσε με μανία τους καλεσμένους του. Έμενε σκόπιμα απροετοίμαστος για τις συνεντεύξεις του και δεν διάβαζε τα βιβλία  ή δεν έβλεπε τις ταινίες των καλεσμένων του. «Θα πρέπει να είμαι περίεργος γι’ αυτά και πως θα είμαι εάν τα έχω διαβάσει;». Γι’ αυτό και έκανε τις ερωτήσεις του με ειλικρινή περιέργεια και όχι έχοντας κάνει πρόβα το τι να πει.

Είχε πάρει συνεντεύξεις από πλήθος διάσημων , καλλιτέχνες , πολιτικούς , αρχηγούς κρατών, όπως οι : Δαλάι Λάμα, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ελεανόρ Ρούσβελτ, Μπιλ Γκέιτς, Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και την Μάργκαρερ Θάτσερ και τους Μάρλον Μπράντο, Μικ Τζάγκερ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Lady Gaga, Μπέτι Ντέιβις, Αλ Πατσίνο, Μόνικα Λεβίνσκι, Όντρεϊ Χέπμπουρν, Μπομπ Χόουπ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Μπόμπι Κένεντι, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Μάικλ Τζάκσον, Μάρθα Στιούαρτ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μέχρι το 1961, ο Λάρι Κινγκ βρισκόταν ήδη στον τρίτο του γάμο με το κουνελάκι του Playboy, την Αλέν Άκινς, την οποία παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές.

Ο πρώτος του γάμος ήταν με την αγαπημένη του από το σχολείο στα 18, αλλά ακυρώθηκε τον επόμενο χρόνο μετά από εντολή των γονιών της. Την δεύτερη γυναίκα του Ανέτ Καγιέ την παντρεύτηκε το 1968, αλλά χώρισαν λίγους μήνες αργότερα. Η σχέση τους ήταν σύντομη, αλλά γεννήθηκε από αυτήν ο γιος του, τον οποίο ο Λάρι Κινγκ συνάντησε μετά από 33 χρόνια.

«Ήξερα ότι υπήρχε ένας Λάρι Κινγκ τζούνιορ εκεί έξω, το είχα ακούσει, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν δικός μου. Ο γάμος μας ήταν πολύ σύντομος και μου είπε πως εάν ήταν αγόρι, θα τον ονόμαζε Λάρι Κινγκ τζούνιορ» εξήγησε στην The New York Post το 2009. Λίγο μετά το τέλος της σχέσης τους, παντρεύτηκε την Αλέν Άκινς με την οποία υιοθέτησε έναν γιο με το όνομα Άντι και απέκτησαν και μία κόρη με το όνομα Τσάια.

Ακολούθησε η 4η σύζυγός του, Μαίρη Σούτπιν, με την οποία απέκτησε μία κόρη με το όνομα Κέλλι

Παντρεύτηκε για 6η φορά το 1976 με μία πρώην καθηγήτρια μαθηματικών και βοηθό παραγωγής, την Σάρον Λεπόρ, αλλά χώρισαν 7 χρόνια μετά ότι ήρθε η οικονομική καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης του με  την ηθοποιό Άντζι Ντίκινσον, την αποχαιρετούσε λέγοντας κωδικά «1-4-3, Arrivederci», που σήμαινε «Σ’ αγαπώ. Τα λέμε αργότερα».

Το 1997 παντρεύτηκε την έβδομη σύζυγό του Σόου Σάουθγουικ, τραγουδίστρια, ηθοποιό που ήταν 26 χρόνια μικρότερή του και απέκτησαν 2 παιδιά. Χώρισαν μετά από 10 χρόνια .

Από τους 8 γάμους του, ο Λάρι Κινγκ έχει αποκτήσει 5 παιδιά και 9 εγγόνια καθώς και 4 δισέγγονα. Είχε χάσει δύο από τα παιδιά του, τον Άντι και την Τσάια που πέθαναν από καρδιακή προσβολή και καρκίνο του πνεύμονα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας τον περασμένο Αύγουστο.

Στην αυτοβιογραφία του ο Λάρι Κινγκ περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν καλό σύντροφο, αλλά άθλιο σύζυγο. Μέρος του προβλήματος οφειλόταν στην διαρκή του ανάγκη να περιβάλλεται από μοντέλα και διάσημες γυναίκες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook