Υπέρ της άρσης ασυλίας του Χρυσαυγίτη, πρώην ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, ψήφισε η επιτροπή νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπέρ της άρσης τάχθηκαν 22 ευρωβουλευτές-μέλη της αρμόδιας επιτροπής, ενώ κατά της άρσης ψήφισαν δύο ευρωβουλευτές. Σημειώνεται δε πως η εν λόγω ψηφοφορία αφορά την καταδίκη του Χρυσαυγίτη Λαγού για το αδίκημα της διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ξεχωριστή ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας του για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας. Στο θέμα αυτό, υπέρ της άρσης τάχθηκαν 23 και κατά ένας ευρωβουλευτής.

Η υπερψήφιση και στις δύο περιπτώσεις σημαίνει πως μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία και από την Ολομέλεια της ευρωβουλής. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ψηφοφορία, κάτι που αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook