Σε υπόθεση απάτης με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία φαίνεται να εμπλέκεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του οποίου φωτογραφία με τον άνθρωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της απάτης, δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για μια φωτογραφία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Φατίχ Οζέρ, διευθύνοντα σύμβουλο της Thodex, τη στιγμή που χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας αυτής είτε υποβάλλουν μηνύσεις κατά της εταιρίας επειδή έχουν χάσει την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, είτε αποσύρουν τα χρήματά τους.

Από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η αστυνομία προέκυψε πως ο Φατίχ Οζέρ έφυγε από τη χώρα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετοί χρήστες καταγγέλλουν πως πιθανώς πήρε μαζί του και τα χρήματά τους.

Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας μιλούν πλέον για πολιτική εμπλοκή, αφότου τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την εν λόγω φωτογραφία.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τη διάσταση που πήρε η υπόθεση, ο Τσαβούσογλου αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thodex και υποστήριξε πως πρόκειται για τυχαία συνάντηση.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε με ανάρτησή του στο Twitter: «Δεν γνωρίζω τον Φατίχ Οζέρ, ιδρυτή της Thodex. Η φωτογραφία που εμφανίζεται στα social media τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις 26 Δεκεμβρίου του 2019».

Την ίδια ώρα, το εισαγγελικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη δήλωνε ότι ξεκίνησε έρευνα για τη Thodex λόγω καταγγελιών πως η πλατφόρμα οδήγησε στη «θλίψη πολλών πολιτών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook