Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως διατάραξε της αμερικανοτουρκικές σχέσεις, μετά την πολιτική που ασκούσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Από τη μία, οι Αμερικάνοι, δια στόματος του υπ. Εξωτερικών, Μπλίνκεν συχνά πυκνά καλούν τους Τούρκους να σέβονται το διεθνές Δίκαιο και να μην προκαλούν εντάσεις στη Μεσόγειο.

Επίσης και ο νέος πρόεδρος έχει προχωρήσει σε κινήσεις που πονοκεφαλιάζουν τους γείτονες.

Ο Μπάιντεν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι και τα δύο σώματα του Κογκρέσου εξέδωσαν ψηφίσματα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων με συντριπτική, διακομματική πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές προειδοποιήσεις έγιναν πράξη και κοινοποιήθηκε επίσημα στην Τουρκία ότι έχει τεθεί οριστικά εκτός του προγράμματος των F-35, επειδή οι γείτονες αγόρασαν τους S400 από την Ρωσία

Ακόμα, οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και λόγω του αυξημένου κινδύνου να υπάρξουν επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Και εν μέσω αυτών, το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Anka, που αντιπολιτεύεται τον Ερντογάν, δημοσίευσε πως σήμερα αναμένεται η επικοινωνία των δύο προέδρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook