Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να λαμβάνει το 46,27% των ψήφων, σύμφωνα με τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ). Παραμένει αβέβαιο ωστόσο το αν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λούλζιμ Μπάσα, προτού καλά-καλά ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, έκανε λόγο για νίκη της παράταξής του και για πολιτική αλλαγή στην Αλβανία.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα exit polls το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών παραμένει αμφίρροπο ανάμεσα στους δυο μεγαλύτερους  πολιτικούς σχηματισμούς.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική δημοσίευση του δικτύου ORA, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα αναμένεται να συγκεντρώσει από 41% έως 45% των ψήφων, ενώ και οι Δημοκρατικοί από 44% έως 48%.
Πάντως, περίπου 3,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα ψήφου και το ποσοστό συμμετοχής εκτιμήθηκε στο 49%, δηλαδή υψηλότερα σε σχέση με τις εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook