Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας, πτέραρχος Μιγκέλ Άνχελ Βιγιαρόγια, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, αφού κατηγορήθηκε ότι εμβολιάστηκε «κατ’ εξαίρεση» για την Covid-19.

«Με σκοπό τη διαφύλαξη της εικόνας των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Βιγιαρόγια υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στην υπουργό Άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισπανικός στρατός.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εσωτερικών απέλυσε έναν αντισυνταγματάρχη, καθώς επίσης διαπιστώθηκε ότι είχε εμβολιαστεί χωρίς να ανήκει στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Επιπλέον, πολιτικοί από διάφορα κόμματα εμβολιάστηκαν χωρίς να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ο περιφερειακός σύμβουλος υγείας της Μούρθια, Μανουέλ Βιγιέγκας, ο οποίος αναγκάστηκε επίσης να παραιτηθεί.

Όπως είναι φυσικό, είναι αναπόφευκτες οι συγκρίσεις με όσα έγιναν πριν λίγες εβδομάδες στη χώρα μας, όπου γνωστοί και φίλοι υπουργών έπαιρναν τη σειρά υγειονομικών και ηλικιωμένων, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι γιατροί. Μέχρι τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πράξει το αυτονόητο και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις