Απόφαση σταθμός σε μια χώρα όπου οι γυναικοκτονίες είναι συχνό φαινόμενο

Σε μια σπάνια απόφαση προχώρησε το δικαστήριο στην Τουρκία αθωώνοντας μετά από τρεις μήνες μια γυναίκα, η οποία σκότωσε τον βασανιστή σύζυγο της βρισκόμενη σε αυτοάμυνα.

Μάλιστα ο ίδιος την κακοποιούσε συστηματικά μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της. Η 31χρονη Μελέκ Ιπέκ είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο αφού σκότωσε με καραμπίνα τον σύζυγό της ο οποίος την είχε δέσει και τη χτυπούσε επί ώρες και απειλούσε να σκοτώσει την ίδια και τα δύο τους παιδιά.

Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου απεικόνιζαν την ίδια με το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

Μετά από καταθέσεις μαρτύρων, και κυρίως των παιδιών της Ιπέκ που είχαν δει τις σκηνές βίας, το δικαστήριο της Αττάλειας αποφάσισε ότι η γυναίκα βρισκόταν σε «αυτοάμυνα» για να προστατεύσει «τη σωματική και σεξουαλική της ακεραιότητα».

«Η απόφαση αυτή επιτρέπει σε όλη τη χώρα να εκπνεύσει με ανακούφιση», δήλωσε ο δικηγόρος της, με δεδομένο ότι τα τουρκικά δικαστήρια σπάνια θεωρούν ότι γυναίκες που διέπραξαν έγκλημα για να προστατευθούν από τη βία βρίσκονται σε νόμιμη άμυνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook