Το φοβερό δυστύχημα προκλήθηκε από μια εξέδρα που κατέρρευσε, όμως οι υπηρεσίες διάσωσης το απέδωσαν στον μεγάλο συνωστισμό...

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου ή πέθαναν από ασφυξία σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν πλήξει το Ισραήλ εν καιρώ ειρήνης, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 150 άτομα.

Το ποδοπάτημα και ο συνωστισμός κατά το προσκύνημα υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν του Ισραήλ, τα ξημερώματα, στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους…

«Μετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους τραυματίες που κατέληξαν σε νοσοκομείο», δήλωσαν από τις ισραηλινές Αρχές.

Το μαζικό ποδοπάτημα έγινε στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχε θύματα και παιδιά, σύμφωνα με την Guardian που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους. «Δυστυχώς, βρήκαμε και μικρά παιδιά ποδοπατημένα, και τα υποβάλαμε άμεσα σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Καταφέραμε να σώσουμε μερικά από αυτά» δήλωσε στο ραδιόφωνο ο επικεφαλής μιας εθελοντικής υπηρεσίας μεταφοράς ασθενών.

Τα βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να έχουν ποδοπατηθεί (σκληρές εικόνες):
Πάνω από 100 τραυματίες έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ώρες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ βρίσκονταν πάνω από 30.000 άτομα.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το χάος που προκλήθηκε…

Οι σκηνές πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στα αγγλικά στο Twitter εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν στο Ισραήλ, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό:

«Οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τον λαό του Ισραήλ. Εκ μέρους του λαού της Ελλάδας, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στο#MountMeron. Σας ευχόμαστε θάρρος και δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

«Our thoughts today are with the people of Israel. On behalf of the people of Greece I would like to express my deepest condolences to the families and loved ones of the victims of the tragic accident at #MountMeron.

We wish you courage and strength during these trying times».

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Νετανιάχου μετά την τραγωδία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κήρυξε την Κυριακή ως εθνική ημέρα πένθους μετά την τραγωδία της Παρασκευής στο όρος Μερόν την οποία χαρακτήρισε «μία από τις χειρότερες καταστροφές» στην ιστορία της χώρας.
«Η καταστροφή του Όρους Μερόν είναι μια από τις χειρότερες που έπληξε ποτέ το κράτος του Ισραήλ. Ζητώ να κηρυχθεί η Κυριακή εθνική ημέρα πένθους» δήλωσε ο Νετανιάχου.
Ο πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο της καταστροφής νωρίτερα την Παρασκευή για να αξιολογήσει την κατάσταση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Σε κάθε περίπτωση ο Νετανιάχου συνέχισε να επαινεί την ταχεία αντίδραση διάσωσης λέγοντας πως «απέτρεψαν μια πολύ μεγαλύτερη καταστροφή» και υποσχέθηκε να διενεργήσει «διεξοδική, σοβαρή και σε βάθος έρευνα» για να αποτρέψει την επανεμφάνιση μιας τέτοιας τραγωδίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook