Μετά την χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά και το χθεσινό «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού ζητήματος στην Ελβετία.

Σε νέες δηλώσεις του Ερντογάν, μετά την μη επιτυχημένη εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αμφισβήτησε την ειλικρινή διάθεση της Λευκωσίας όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος.

«Δεν πιστεύω, δεν εμπιστεύομαι του Ελληνοκύπριους. Δεν ήταν ποτέ ειλικρινείς» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι καθώς η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί τους προσεχείς δύο με τρεις μήνες «δεν πιστεύω ότι θα φέρουν αποτελέσματα».

«Θα δουν την ειλικρίνειά μας όταν δρουν με ειλικρίνεια. Αν αυτό δεν συμβεί, δεν θα φτάσουμε σε συμφωνία» είπε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινές συνομιλίες στην Γενεύη απέβησαν άκαρπες, με τις δυο πλευρές να εμφανίζονται ανυποχώρητες ως προς τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί μια κοινή γραμμή σύμπλευσης.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, εξήγγειλε νέα άτυπη σύνοδο 5+1 για το Κυπριακό, προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων του καυτού αυτού ζητήματος.

Αναλυτικά, τόνισε ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί κοινό έδαφος, αναφερόμενος στις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για δύο κράτη και στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Χρονικώς τοποθέτησε την επόμενη σύνοδο σε 2-3 μήνες αφού προηγηθούν προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook