Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο τραγικό δυστύχημα στο όρος Μενόν στο Ισραήλ

Στους 45 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στο Ορος Μερόν, ενώ 150 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε θρησκευτική εκδήλωση στο βόρειο Ισραήλ, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα.
Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά παιδιά που πέθαναν είτε από ασφυξία είτε επειδή ποδοπατήθηκαν.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία μια μαρτυρία στο Channel12 δίνει νέα τροπή στο τραγικό συμβάν και στο κατά πόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί, ‘Ενας άνδρας που μίλησε στο Channel12 υποστηρίζει πως βρισκόταν στο όρος Μερόν αλλά αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και δύο ώρες πριν την τραγωδία ειδοποίησε την αστυνομία η οποία όμως δεν τον πήρε στα σοβαρά. «Ήθελα να μπω… και είδα το πλήθος… μπήκα μέσα γιατί με ρούφηξε με το πλήθος με τεράστια πίεση. Ήθελα να ξεφύγω πίσω αλλά δεν μπορούσα», είπε.

Ο άνδρας, που έδωσε στη δημοσιότητα μόνο το όνομα Yehuda, είπε ότι τελικά κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος και κάλεσε την αστυνομία λέγοντας τους ότι ο κίνδυνος ήταν μεγάλος και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του επεσήμαναν πως η γραμμή ήταν μόνο για κλήσεις έκτακτης ανάγκης και ότι θα έπρεπε να μιλήσει με αξιωματικούς που βρίσκονταν εκεί κάτι που υποστηρίζει πως έκανε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Ένιωσα ότι δεν με πήραν στα σοβαρά», είπε.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «φοβερή καταστροφή» και υποσχέθηκε πως θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κήρυξε την Κυριακή ως ημέρα εθνικού πένθους.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές: Αλλόφρονες πιστοί να προσπαθούν να περάσουν από μεταλλικούς φράκτες για να σωθούν την ώρα που αστυνομικοί και τραυματιοφορείς προσπαθούν να φθάσουν στους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από μια εξέδρα που κατέρρευσε. Τα βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να έχουν ποδοπατηθεί.

Αναζητούνται 40 ανθρώποι

Εν τωμεταξύ ανησυχία προκαλεί η είδηση που μετέδωσε το Channel 12 σύμφωνα με την οποία οι Αρχές ψάχνουν μέχρι αυτή την ώρα για ακόμη 40 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, που δεν πιστεύεται ότι έχουν τραυματιστεί αλλά από την ώρα του δυστυχήματος κι έπειτα δεν είχαν καμία επικοινωνία με τις οικογένειές τους.
Πολλοί από τους παρευρισκόμενους στο Μερόν δεν είχαν κινητά και εκτιμάται πως δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν εξαιτίας του σοκ και της σύγχυσης μετά την τραγωδία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook