Τι είπε για την επερχόμενη συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν

Την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την εδραίωση σταθερών σχέσεων επιδιώκουν οι ΗΠΑ με την Ρωσία, σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Αυτό αναμένεται να συζητήσει ο Τζο Μπάιντεν στην επερχόμενη συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν είναι σαφής εδώ και πολύ καιρό ακόμη και πριν πάρει το τιμόνι των ΗΠΑ πως εάν η Ρωσία επιλέξει να ενεργήσει απερίσκεπτα ή επιθετικά, θα υπάρξει απάντηση, αλλά δεν επιθυμεί κλιμάκωση.
«Θα προτιμούσαμε να έχουμε μια πιο σταθερή, πιο προβλέψιμη σχέση, και αν η Ρωσία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι θα γίνει. Και νομίζω ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία όταν συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν να συζητήσει άμεσα αυτό το ζήτημα» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ερωτηθείς για το ουκρανικό ζήτημα τόνισε πως υποστηρίζει την εθνική της ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα ενώ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κίεβο αυτή τη βδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός ομόλογός του, Ντόμινικ Ράαμπ επεσήμανε πως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα εάν η Ρωσία «αλλάξει τη συμπεριφορά της».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει κλιμάκωση με τη Ρωσία και πιστεύει ότι και οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν εκεί όπου συγκλίνουν τα συμφέροντά τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook