Σκηνικό πολέμου - Τουλάχιστον 20 νεκροί, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά.

Κορυφώθηκε η ένταση στην Λωρίζα της Γάζας χθες το βράδυ με ολονύχτιες εκτοξεύσεις ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων και πολύνεκρα αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ρουκέτες συνέχισαν να εκτοξεύονται στη διάρκεια της νύχτας από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου τμήματος της χώρας.

«Από τις 18:00 (σ.σ. χθες Δευτέρα), τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών αμάχων. Ασταμάτητα. Η ώρα είναι τώρα 04:00. Γίνονται επιθέσεις με ρουκέτες επί 10 ώρες», ανέφερε στο Twitter το ισραηλινό επιτελείο.
Ο ισραηλινός στρατός, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καταμετρούσε 150 επιθέσεις με ρουκέτες, δεκάδες εξ’ αυτών αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Τα αντίποινα των Ισραηλινών προκάλεσαν νέο κύκλο αίματος με 20 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους και παιδιά.

Η εφημερίδα Jerusalem Post κάνει λόγο για οκτώ νεκρά μέλη της Χαμάς.

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων έχει φτάσει στο «κόκκινο», με εκατοντάδες ανθρώπους -τουλάχιστον 610- να έχουν τραυματιστεί σε επεισόδια στην Ιερουσαλήμ το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που επικαλέστηκε η εφημερίδα Αλ Κουντς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook