Κλιμακώνονται με σφοδρότητα οι εχθροπραξίες με νέα χτυπήματα από τη Χαμάς, ενώ το Ισραήλ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις.

Τα θύματα, στις πιο σφοδρές εχθροπραξίες των τελευταίων ετών, φτάνουν τα 103, ανάμεσά τους 27 παιδιά. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών φτάνει στους 580. Στο Ισραήλ έχουν ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής, επτά νεκροί.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ενέκρινε την κινητοποίηση επιπλέον 9.000 εφέδρων, εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή.

Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην νότια και κεντρική περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση σήμερα για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι αναμένει πως θα έχει και νέες επαφές με ηγέτες χωρών της περιοχής για το θέμα αυτό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«Βράζουν» οι ισραηλινές πόλεις, ακρότητες Εβραίων κατά Αράβων.

Εκτός ελέγχου όπως όλα δείχνουν έχει ξεφύγει η κατάσταση σε πολλές πόλεις του Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ομάδες ακραίων υπερεθνικιστών Εβραίων επιδόθηκαν σε πογκρόμ κατά Αράβων. Παράλληλα, στην Λωρίδα της Γάζας εντάθηκαν οι χερσαίες επιχειρήσεις με μπαράζ βομβαρδισμών, σπέρνοντας τον θάνατο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, έχουν χτυπηθεί περισσότεροι από 600 στόχοι της Χαμάς, από υπόγεια τούνελ μέχρι υποδομές των υπηρεσιών ασφαλείας της οργάνωσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στο στόχαστρο και άλλοι στόχοι όπως το υπουργείο Οικονομικών της Γάζας κ.α.. Υποστηρίζει, ακόμη, ότι έχει σκοτώσει αρκετά ηγετικά στρατιωτικά στελέχη της οργάνωσης.

Τα χτυπήματα έχουν ανεβάσει τον απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές, καθώς οι νεκροί στην Γάζα ανέρχονται σε 83 ανάμεσά τους 17 παιδιά, ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 500.

Παράλληλα, η Χαμάς ως απάντηση εξαπέλυσε εκατοντάδες ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις, κοντά στην Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έκανε λόγο για εικόνες αναρχίες χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα όσα συμβαίνουν σε ισραηλινές πόλεις τις τελευταίες ημέρες. Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου μίλησε για «Άραβες τραμπούκους που βάζουν φωτιά σε συναγωγές και αυτοκίνητα, συγκρούονται με την αστυνομία και επιτίθενται σε αθώους πολίτες». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να λιντσάρουν Άραβες Εβραίους και Εβραίοι Άραβες» πρόσθεσε.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς υπογράμμισε ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα ξεπέρασε κάθε όριο. Η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη γραμμή και δεν θα υπάρξει ειρήνη ή σταθερότητα εάν δεν τερματιστεί η κατοχή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook