Δυο ώρες μετά την ανακοίνωση πως χερσαίες δυνάμεις του στρατού εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας, οι Ισραηλινοί έκαναν λόγο για «πρόβλημα» επικοινωνίας

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων στην Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τους 100.

Παράλληλα, συγκεχυμένες πληροφορίες εκ μέρους του ισραηλινού στρατού περί εισβολής χερσαίων δυνάμεων επέτειναν το χάος στη Λωρίδα της Γάζας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι χερσαίες δυνάμεις του στρατού είναι παρούσες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας και μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση το γενικό επιτελείο.

Στην συνέχεια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εισβάλλει στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τον αριθμό τους, ούτε τη διάρκεια, ούτε την έκταση της επιχείρησης.

Δυο ώρες μετά ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε επικαλούμενος «πρόβλημα επικοινωνίας», την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων στα πλήγματα που συνεχίζει να καταφέρνει στο παλαιστινιακό έδαφος αυτή την εβδομάδα έσπασε το φράγμα των εκατό νεκρών. Συγκεκριμένα 103 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους 27 παιδιά. Στην πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες είναι 7, ανάμεσά τους ένα αγόρι έξι ετών κι ένας στρατιώτης.

Καθόλη την διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών προς ισραηλινές πόλεις.

Την ίδια ώρα οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας ανάγκασαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τα πλήγματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια, μέσω βιντεοδιάσκεψης, την Κυριακή στις 17:00. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, νορβηγός διπλωμάτης Τορ Βένεσλαντ, εκπρόσωποι του Ισραήλ και των Παλαιστινίων..

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, επικαλούμενος το «πνεύμα του Έιντ», ζήτησε «αποκλιμάκωση και τερματισμό των εχθροπραξιών άμεσα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook