Μπαράζ αεροδρομικών επιδρομών τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

«Καταιγίδα» ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα,ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε περαιτέρω συνέχεια στις εχθροπραξίες καθώς με μήνυμα του ανέφερε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση «θα συνεχιστεί, με πλήρη ισχύ».

Ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές εξακολουθεί να ανεβαίνει καθώς η σφοδρότητα των χτυπημάτων έχει οδηγήσει σε κατάρρευση εκατοντάδων κτιρίων.

Μάλιστα πρόκειται για προτόγνωρο κύμα βίας καθώς οι επιθέσεις που έπληξαν τη Γάζα από το βορρά ως το νότο διήρκησαν δέκα λεπτά και ήταν οι σφοδρότερες εδώ και μια εβδομάδα.

Παράλληλα, η ισραηλινή πλευρά έχει επιδοθεί σε μπαράζ ανακοινώσεων αναφορικά με την δράση της.Συγκεκριμένα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι «μαχητικά αεροσκάφη» της έπληξαν θέσεις «τρομοκρατών» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την άλλη, ο ισραηλινός στρατός, κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση πως χρησιμοποιεί άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Το αιματοκύλισμα διαρκείας, το οποίο μαίνεται εδώ και μια εβδομάδα έχει δημιουργήσει έντονο σοκ και ανησυχία στους κατοίκους.

«Δεν έχουμε δει ποτέ πλήγματα τέτοια κλίμακας», ανέφερε ο Μαντ Άμπεντ Ράμπου, 29 ετών, που ζει στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, εκφράζοντας «φρίκη» και «φόβο».

«Είχα την εντύπωση πως θα πέθαινα», είπε η Μάνι Καζάτ, άλλη κάτοικος της Γάζας. «Ο Νετανιάχου πρέπει να λογοδοτήσει, είμαστε άμαχοι, όχι στρατιωτικοί», πρόσθεσε.

Η επίδειξη δύναμης του ισραηλινού στρατού έρχεται λίγες ώρες μόνο από τη «μαύρη Κυριακή» για τους Παλαιστινίους που κατέγραψαν τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων αφότου άρχισε ο νέος κύκλος βίας: 42 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο γιατροί, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου, έχουν σκοτωθεί 197 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.200. Στην ισραηλινή πλευρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook